Gazete Emek- Yurtdışında yaşayan Genç Parti kurucusu Cem Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin normal tarihinde yapılması durumunda aday olamayacağını söyleyerek muhalefete erken seçim teklifini reddetmeleri çağrısında bulundu. Uzan ayrıca seçimlerde aday olacağını da söyleyerek 2023'te cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

 

 

“İnanın Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitiyor" diyen Uzan, "Seçim için sandık tarihi olan 25 Haziran 2023'ü bekleyin. Erken seçime ‘hayır' deyin. 12 ay sonra Erdoğan'ı davulla zurnayla emekli edin gitsin. Seçim 25 Haziran 2023'te olacak ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitecek, emekli olacak. Türkiye yeni bir sayfa açacak” diye konuştu.

 

'GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA KALMIŞ 12 AY'

 

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Uzan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi, Anayasaya göre 25 Haziran 2023 günü bitiyor. 2018 yılının Haziran ayında 5 yıllığına seçilmişti. Anayasamızda ‘Erken seçim' diye bir tabir, böyle bir kelime yok. Ben Anayasa'yı baştan aşağı defalarca okudum. Anayasa profesörlerine danıştım. Şimdi görev süresinin dolmasına kalmış 12 ay. CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer muhalefet partileri hiç kimse elini kolunu kıpırdatmasın. 25 Haziran 2023'teki normal süreci beklediğiniz taktirde Türkiye'yi ekonomik bir kaosa gittiği gibi, sosyal, politik ve yaşamsal bir kaosa götürmeden seçime götürün" ifadelerini kullandı.

 

'KILIÇDAROĞLU, SADAT ENDİŞELERİNDE HAKLI'

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın önüne gitmesini, yeni Seçim Kanunu'nun seçim kurulları oluşturulmasıyla ilgili düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini ‘doğru' bulduğunu söyleyen Uzan,  “Endişelerinden dolayı bunu yapıyor. Endişelerinde haklı ama endişelerinin çözümü erken seçime ‘evet' demek değil. ‘Yapmıyorum. 25 Haziran'da gel karşıma' de. ‘Anayasa suçuna ben iştirak etmiyorum' de. Ülkeyi 20 sene yönetmiş bir sene daha yönetsin ne olacak? Dolar 16 lira değil 26 lira olsun. Millet seçti. Ne yapıyorsa yapsın. Ondan sonra da yenisi gelecek düzeltecek” diye konuştu.

 

'HAZİRAN 2023'TE TÜRKİYE'NİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM'

 

“Televizyonda programa çıktığımda canlı yayında beni 24 saatte 100 bin kişi izliyor. Haftada 500-600 bin kişiye ulaşıyorum" diyen Uzan, "Millet de bana teveccüh gösterip oyunu verdiği takdirde hiçbir engel duramaz benim önümde. Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım” ifadesini kullandı.

 

'DEMİREL, ECEVİT, ERBAKAN, ERDOĞAN DA YASAKLIYDI'

 

Uzan, ‘siyasi yasak' konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Bana, ‘Hakkınızda kesinleşmiş hapis cezaları var' deniliyor. Diyenlere, ‘Bir dakika' deyip şu karşılığı veriyorum: Süleyman Demirel de yasaklıydı. Başbakan, cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Bülent Ecevit yasaklı mıydı? Yasaklıydı, başbakan oldu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Başbakan oldu. Recep Tayyip Erdoğan da yasaklıydı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Ben de yasaklıyım. Başbakan değil, cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor.” 


 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim