Gazete Emek- Elektrik zamlarının ardından gelen yüklü faturalara karşı tepkiler sürüyor. Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Küçükçekmece'de faaliyet gösteren Garip Dede Dergâhı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat, Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını açıkladı.

 

 

‘MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ’

 

Fırat, 9 Şubat Çarşamba günü toplu olarak elektrik faturalarına karşı dava açacaklarını ifade ederek, "Eşit yurttaşlık istiyoruz! Buyrun gelin elektriğimizi kesin. Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir" dedi.

 

30 BİN TL ELEKTRİK FATURASI

 

Garip Dede Cemevi'ne 30 bin liralık elektrik faturası geldiğini belirterek, “Düzenlenen elektrik faturasında 'tüketici grubu/sınıfı' kategorisinde 'ticarethane tarifesi' yazılmış. Cemevleri ibadethanedir. Biz de bu konuda eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz ve her platform da bunu dile getiriyoruz. Adalet istiyoruz. Haklarımızı da bu yolla arıyoruz" şeklinde konuştu.

 

‘100’ÜN ÜZERİNDE CEMEVİNİ KAPSIYOR’

 

Şu ana kadar aldıkları kararın 100'ün üzerinde cemevini kapsayacağını kaydeden Fırat, şöyle konuştu:

 

“Bu sayı çarşamba gününe kadar daha da artar. Çünkü ülkenin her yerinden arayıp kararımızı destekleyen cemevleri var. Cemevlerinin cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi elektrik faturasından muaf tutulmasına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kararı da var. Bu kararlar mahkemelerce uygulanmıyor. Biz de bu durumdan yararlanmak istiyoruz. Faturaları ödemeyeceğiz."

 

 

 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim