Gazete Emek- Aralarında gazeteci Kibriye Evren'in de bulunduğu 10 kadın hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri için disiplin soruşturması başlatıldı.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından 1 Kasım günü koğuşlarında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle 10 kadın hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. 

Haklarında disiplin soruşturması başlatılan gazeteci Kibriye Evren, Sur'daki sokağa çıkma yasakları sırasında tutuklanan Sinem Ateş, Songül Aşıla, Selma Yılmaz, Menduha Polat, Arzu Karaman, Leyla Yıldız, Edanur Bazancir, Kumri Tokay ve Müslime Kalkan'ın 3 gün içerisinde savunma yapmaları istendi.

Daha önce de Halkların Demokratik Partisi Hakkari milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Leyla Güven ve aynı koğuşta bulunan kadınların söyledikleri şarkılardan dolayı Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığı, 6 Nisan 2018 tarihli ve 2018/745 sayılı ilamınca 'Gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak'tan 30 gün süre ile ziyaretçi hakkından yoksun bırakmaya dönük soruşturma açmış ve disiplin cezası vermişti. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim