Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 canlı yayınında açıklamalarda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Savcı Sayan’ın iddialarına yanıt veren Kılıçdaroğlu, ''(Savcı Sayan'ın CHP'den 'A4 kağıtları üzerinde namaz kılıyordum' açıklaması) Bahsettiği bina bu bina. Mescitimiz de var. Gelip namaz kılabilirdi. Saptırma, doğru değil” dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

ADAYLIK TARTIŞMALARI

 

(Erdoğan'ın üçüncü kez aday olması) Bir hukuk devletinde olsak bunlar tartışılmaz. AİHM kararına uymam diyorsunuz. AYM'nin kararını en alttaki mahkeme uygulamıyor. Bu tablo içerisinde bu tartışmalar sadece Erdoğan'a yarar. Erdoğan'a çıkacak diyecek ki 'Cumhurbaşkanlığı'ma engel çıkarıyorlar.' Bu yüzden çıkar sandığı yapalım.

 

İstanbul seçimlerinde. YSK 4 oy pusulasından 1'i yanlıştır dediler. 4'ünü iptal etmediler. Niçin? Erdoğan'dan izin alamadığı için.

 

Türkiye'de uygulanabilir bir anayasa yok. O nedenle Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağı entellektüel olarak tartışılabilir.

 

Anayasayı bende biliyorum ama nereye başvuracaksınız? ''

 

 

"TÜRKİYE'DE UYGULANABİLİR ANAYASA MAALESEF YOK"

 

"Siz AYM'yi askıya almışsınız, Anayasa'yı uygulamıyorsunuz. Böyle bir kişiyi siyaseten yenmemiz lazım. Sandığı koyacağız, "bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" diyeceğiz"

 

Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Yarın olmazsa öbür gün bu sandığa getirecek.

 

 

‘BAHÇELİ DE BİLİYOR Kİ ANAYASA DEĞİŞMEDEN ERDOĞAN BİR DAHA ADAY OLAMAZ’

 

Bahçeli'nin şöyle bir özlemi var. CHP'nin kendisini hedef almasını istiyor. Biz oradan kaçınıyoruz, ciddiye almıyoruz. Bu işine yarayacak anladığım kadarıyla. O da saraydan talimat alıyor. Saray eleştirmediği zaman o eleştiriyor. Bizim için iktidardaki kişinin kararları önemlidir. Aldığı kararlar halkın lehine ise alkışlarız, değilse eleştiririz. Tazminat davaları bizi yıldırmaz. İnandığımız yol var demokrasi, bedel ödenecekse bedel ödemeye hazırız.

 

Sayın Bahçeli de biliyor ki Anayasa değişmeden Erdoğan bir daha aday olamaz. Değiştirsinler, güçleri yetiyorsa.

 

Çankaya'da bir yuvarlak masanın etrafında oturacağız. 6 lideri de buluşturan demokrasi talebidir, yapılan harcamaların hesabının vatandaşa verilmesidir. Diğer partilerin de taleplerini de liderler açıklarlar. Ben de açıklamaları takip ederim. Bugünden bir şey söylemem doğru değil.

 

 

ELEKTRİK FATURALARINA YAPILAN ZAM

 

Türkiye'de elektrik zamları var. Doğal olarak bu da tartışılabilir. İkinci adım ne olmalı? Bunlar konuşulabilir. Sorunsuz hiçbir alanımız yok. Sorunlar çözüleceğine daha da derinleşiyor. Bugün de söyledim mutfaklarda yangın var diyorduk, artık her odada yangın var. İnsanlar artık televizyon ışığında oturmaya başladılar.

 

Bu tablo karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Bir araya geldiğimizde ekonomi de konuşuluyor.

 

 

Kaynak: Demokrat haber 

Editör: TE Bilişim