Gazete Emek- CHP'den AİHM'in cezaevinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili kararına tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını inceleme komisyonu başkan vekili Şenal Sarıhan, kararın hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. 

Sarıhan açıklamasında, 

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM),  cezaevinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “devlet tarafından iyi bakıldığını” belirterek tahliyelerine gerek olmadığı yönündeki kararı hukuki olmaktan çok siyasi bir karardır.
 
24 uzman hekimin “hayati tehlike” riski üzerinde durmasına rağmen AİHM’in, gece yarısı “öldünüz mü?” diye uykularından uyandırılan, açlık grevinin 148.gününde Sincan Cezaevi İnfaz Kampüsü Hastanesi’nde yemekhaneye yakın odalarda ve yanlarında refakatçi olmadan adeta tecrit koşullarında tutulan iki eğitimci için verdiği karar,  son birkaç yıldır alınan “skandal” kararlardan biri olarak tarihe geçmiştir.
 
Bu koşullarda, OHAL Komisyonu’nun,  her gün ölüme biraz daha yaklaşan iki eğitimcinin işlerine iade edilmeleri için gereken incelemeleri bir an önce yapıp karar vermesi yaşamsal önem taşımaktadır.
 
Yaklaşık bir ay önce yaptığımız çağrıyı yenileyerek OHAL Komisyonu’nu derhal göreve çağırıyoruz:
 
AİHM’in kararı devletin yaşam hakkını koruması sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Bu iki insanın yaşam hakkını korumak hala devletin görevidir.
 
Haksız yere işlerinden edilen iki eğitimcinin yaşamını kurtaracak kararı bir an önce verin!" dedi. 

Editör: TE Bilişim