Gazete Emek- CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ilişkin açıklamada bulundu.


 

Öztrak, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile 3.5 ay önce ayrıldığı eski eşi Özge Erdoğdu arasında boşanmadan önce geçen özel hayata dair bir konuşma, Twitter’da yayınlanmıştı.

Aykut Erdoğdu’nun eski eşi Özge Erdoğdu tarafından paylaşıldığı belirtilen konuşmanın ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Erdoğdu, geçen haftalarda evlendiği eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun’dan özür dilemişti.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin CHP'den ilk açıklama parti sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

Öztrak, CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

"İstifa benim için aday olmamam, zaten olmam. Buna yenilmiş olmayı da içim elvermiyor bir de uzaktan da olsa destek vermek istiyorum çünkü son üç ay kapandım çalıştım daha da çalışacağım. Tüm kalbimle söylüyorum ben devlette yetiştim. Yurtdışında okudum, halkla ilişkim vardır. Siyasette şu an çok ağır bir kriz yaşıyoruz. Benim de kolum kanadım kırıldı tabii ama dönüp bu ülkeye borcumu ödemek isterim. Hiçbir şeye aday değilim, hiçbir görev talebim yok. Genel Başkan veya parti yönetimi zor durumda bıraktığımı düşünürse hemen, o konuda çekincem yok ama şu an sağlıklı karar verecek durumda değilim çünkü Tuba’nın durumu da çok kötü."


 

Editör: TE Bilişim