Gazete Emek- HDP'nin anadilde eğitimle ilgili önergesine dair CHP adına söz alan Mehmet Bekaroğlu şöyle dedi: "Çocuklar ne istiyor? Tecrit kalksın. Ne demek tecrit kalksın? MHP Genel Başkanı bile söyledi; ‘Artık Öcalan avukatlarıyla görüşsün’. Ağırlaştırılmış müebbet hapis alsa da, terör suçlusu da olsa, başka bir şekilde de olsa kim olursa olsun yasalar eşit bir şekilde uygulanır. Şu anda talep edilen, yasal bir şeydir."

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda çocukları açlık grevinde olan annelere uygulanan polis şiddetine tepki gösterirken, “Kim olursa olsun yasalar eşit bir şekilde uygulanır. Bu şekilde hukuk devleti oluruz. Şu anda talep edilen, yasal bir şeydir” dedi.

CHP’li Bekaroğlu, HDP’nin Kürt dili kurumlarının kapatılması ve anadilde eğitim verilememesinin Kürtçe üzerindeki olumsuz etkisinin belirlenmesi amacıyla verdiği önergeye dair partisi adına söz aldı. Bekaroğlu, konuşmasında “HDP’nin vermiş olduğu öneride ana dille ilgili sorun dile getiriliyor burada. Bu konuyla ilgili, Kürtçeyle ilgili kurumlara getirilen yasaklar üzerinde bir araştırma yapılması isteniyor. Anadil dedik ya, dün burada uzun uzun anaların yerlerde sürüklendiğini, çocukları ölmesin diye cezaevlerinin önüne gelip oturan kadınlara yapılan baskıları konuştuk” dedi.

‘HİÇBİR ANANIN ÇOCUĞU ÖLMESİN’

Yasaların herkese eşit bir şekilde uygulanması gerektiğini söyleyen CHP’li Bekaroğlu şöyle devam etti: “Hiçbir şekilde hiçbir ananın çocuğu ölmesin. Burada bu insanların, bu kadınların, bu anaların isteği çocukları ölmesin. Peki çocuklar ne istiyor? Tecrit kalksın. Ne demek tecrit kalksın? MHP Genel Başkanı bile söyledi; ‘Artık Öcalan avukatlarıyla görüşsün’. Ağırlaştırılmış müebbet hapis alsa da, terör suçlusu da olsa, başka bir şekilde de olsa kim olursa olsun yasalar eşit bir şekilde uygulanır. Bu şekilde hukuk devleti oluruz. Şu anda talep edilen, yasal bir şeydir. Bu sebeplerden dolayı anaların yerlerde sürüklenmesi çok acıdır. Bu sebepten dolayı insanların açlık grevine, ölüm orucuna yatmaları da acı, asla bunu tasvip etmiyoruz. Hiçbir haklı talebin ölüm orucuyla dillendirilmesini asla talep etmiyoruz ama insanların buna mecbur edilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bu doğru değildir.”

Kaynak: Duvar


 

Editör: TE Bilişim