Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir siyasetçinin suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığı yönündeki iddiası siyasetin gündemi olmaya devam ediyor.


CHP eski milletvekili Fikri Sağlar, Soylu'nun bu iddiasında dile getirdiği ancak adını vermediği sözkonusu ismi asla açıklamayacağını, amacının "bildiklerimi anlatırım" diyerek gözdağı vermek olduğunu savundu.

Beşiktaş'ın 7-0'lık Hatayspor maçı için 'şike' iddiasıyla UEFA'ya başvuru yapıldı

Sağlar, konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Peker'e çağrı yapıp "Bu durumda milletvekilini Sedat Peker derhal açıklamalı. Yapmazsa işbirliği var demektir!" ifadelerini kullandı:

Sağlar'ın paylaşımı şöyle:

"Süleyman Soylu, Sedat Peker'den her ay 10 bin $ alan milletvekilinin adını asla açıklamayacaktır.

Çünkü Soylu'nun amacı "bildiklerimi anlatırım" gözdağını vermekti. İşe yaradığı görülüyor!

Bu durumda milletvekilini Sedat Peker derhal açıklamalı. Yapmazsa işbirliği var demektir!


NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayımladığı 6. videoda “Hürriyet'i bastırmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine de bakın, ismini söylemeyeyim ayıp olur, bakabilirsiniz. Milletvekili rica etti, ben de yaptırdım” ifadelerini kullanmıştı.


Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" demişti.

Soylu, Habertük TV'de konuk olduğu canlı yayın programında da konuyla ilgili gelen üzerine "Bu bir siyasetçi. Savcıya açıklayacağım" demişti.

Editör: TE Bilişim