Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yönelttiği 10 soruya cevap verdi.

Erdoğan’ın “PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile beraber en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu” sorusuna Özkoç, “Çözüm sürecini 'terörize' ederek, Abdullah Öcalan ile masaya oturan, Öcalan’ın kırmızı bülten arandığını bilmiyorken oy istemek için televizyona çıkaran, Kandil ile masaya oturan Erdoğan mısın, değil misin?” diye yanıt verdi.

OPERASYONLARA DESTEK

“Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?” sorusuna da Özkoç, “Ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın terörle mücadelede yaptıkları mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ama tezkerede yabancı güçleri Türkiye’nin içine alacağım diyerek, maddeyi ekletmekteki niyetin neydi? Yabancı güçleri ne koşulda olursa olsun Türkiye topraklarına girmelerini asla istemiyoruz. Yabancı güçlerin Türkiye topraklarında dolaşmasına karşıyız” diye konuştu.

"SENİN DENGESİZ POLİTİKALARININ YANINDA DEĞİLİZ"

“İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmasında ortaya çıkan Batı'nın terör örgütlerine karşı riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikanın yanında mı?” soruya da Özkoç, devletin politikalarının yanında olduklarını belirterek, Erdoğan’a, “Sen devlet değilsin. Senin dengesiz politikalarının tamamen karşısındayız” dedi.

Editör: TE Bilişim