Gazete Emek- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından para aldığını iddia etti. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklayacağı dosya ile ilgili TBMM'de açıklamalarda bulundu. 

Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Soylu'nun trol orduları nasıl oluşmuş, yönetiliyor diye bakarken bir isimden bahsedeceğim: Adı Emin Şen...

Emin Şen, 4 Ekim 2016'dan itibaren bakan danışmanıdır. Süleyman Soylu'nun il il dolaşıp trollük dersleri verdirdiği kişidir. Soylu, AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu yardımcıyken.

Geriye gidildiğinde Soylu'nun teşkilata talimatıyla her ilçede gençlik kolları düzeyinde sosyal medya eğitimi adı altında trollük eğitiminin verildiğini bütün hesaplardan teyit edebilirsiniz. Biz ne zamandır birlikteler dediğimizde, sosyal medya üzerinde o zamanlar FETÖ ile irtibatını koparmadığında bu fotoğraf üzerinden de atışmışlar, biz kendisini Trabzon milletvekilleri ile 2013 yılında muhtemelen Trabzon'da bir değerlendirme toplantısında görüyoruz. "Eminimsi" bilgisayarın mouseunu kullanıyor, Soylu ile vekillerle bir sunum izliyorlar. 2020'de birlikteler, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları bir kamu spotu çekimi için de birlikteler.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SÜLEYMAN SOYLU DOSYASINA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN JET YANIT

Peki, bu Emin Şen'in ticari bir tarafı var mıdır deyince "olmaz" demeniz lazım. Çünkü açık bir şey var. Devlet memurları kanunu madde 28: Devlet memurları gibi bakanların müşavirleri de devlet memurlarının şirket kurma yasaklarına ve şirketin türü ne olursa olsun yönetici olma yasağına tabidir. Yine de bakalım...

Emin Şen'e ait Native Teknoloji diye bir firma göreceğiz. Kendisine ait olan, yöneticisinin de kendisi olduğu bir şirket. Bu şirkette Erkan Gül, Emin Şen ve Burak Gül var.

Bir şirket daha var ki, 2010 yılında Emin Şen tarafından kurulmuş, bugüne kadar hep hissedarı ve yöneticisi. Devlet Memurları Kanunu, bakan müşavirlerini bu işten men ediyor ama 12 yıldır bu suçu işliyor. 12 yıldır ortakları var. Hasan Parlak, Neslihan Er Oğur, Müpteca Kılıç... Sonra bir şey olmuş ortaklardan ayrılmışlar. Bahsettiğim isimler FETÖ'cü Turgay Oğur, darbeden sonra eşiyle Güney Afrika'ya kaçmış ve oradaymış. Diğer ortak, Gülen'in alnından öptüğü Müpteca Kılıç. Ona, 2018'de Hamza Dağ ve Erdoğan imzalı AK Parti Siyaset Akademisi sertifikası da vermişler. Şirketin bu ortakları yanından ayrılmışlar, beyefendi 2 yıl 8 ay hapis yatmış sonra sertifikalanmış, sonra sırra kadem basmış. Bu arkadaşların ortak özellikleri FETÖ'nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten genç siviller hareketinin yöneticileri ve genç siviller derneğinin yöneticileri ve üyeleri.

Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, eski ortaklarının genç siviller olduğunu, 2010 referandumunu yönetenler olduğunu, ortakların gittiğini, kendisinin kaldığını gördük.

AKP, Selahattin Demirtaş’ın Twitter paylaşımları için harekete geçti!

O şirketlerden birinin adı SM360 Ajansı. Kendi sitesinde referansları var. Bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. TÜBİTAK, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Uluslararası Göç Filmleri Yarışması, Erdoğan Gönüllüleri, oğlanın ETNA spor vakfı, damadın Teknofest'i, Soylu'nun kendisi, Fatma Şahin, Soylu zamanında işlerini yaptığı Çalışma Bakanlığı, Soylu zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma...

"EBABİL HAREKATI TELEGRAM KANALI"

Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL'lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımında ise inanılmaz bir para akışı olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Dağıttıkları ne işler yapıyor? Ebabil Harekatı Telegram kanalı: 25 tane yöneticinin kendi içlerinde verdikleri kararı göreceksiniz. Biz Lut kavmiyiz, Ebabil kuşları perişan edecek ya...

Ebabil Harekatı'nın 8 bin tane trolü itibar suikastine başlıyor. Ekrem İmamoğlu için hazırlanıyorlar. Yalanı buluyorlar, 8 bin trole talimat veriyorlar. Ebabillerden biri de Alpay Özalan.

Önce Emin Şen'e ait bir Native teknoloji firma göreceğiz. Native Teknoloji tamamen kendisine ait olan yöneticisinin de kendisinin olduğu şirket. Erkan Gül, Emin Şen ve Burak Gül var. Bu arkadaşların başka bağlantılarına sonra değiniriz. Bir şirket daha var ki 2010 yılında Emin Şen tarafından kurulmuş ve hep hissedarı hep yöneticisi. 12 yıldır bu suçu işliyor. 12 yıldır ortakları var. 2010'da referandumda ortakları Hasan Parlak, Neslihan Eroğur ve Müptecel Kılıç.

Ama sonra bir şey olmuş ayrılmışlar. Ne olmuş? Bahsettiğim isimler FETÖ'cü Turgay Oğur, darbeden sonra eşiyle birlikte Güney Afrika'ya kaçmış ve orada yaşıyor. Diğer ortak Fethullah Gülen'i okuduğu şiirle ağlatan Fethullah Gülen'in alnından öptüğü Mücteba Kılıç Ve Mübteca Kılıç'a 2018 yılında Hamza Dağ ve Recep Tayyip Erdoğan imzalı AK Parti Siyaset Akademisi Başarı Sertifikası vermeyi de ihmal etmemişler. Beyefendi hapis yatmış sonra sertifikalandırılmış. Bu arkadaşların ortak özellikleri FETÖ'nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten genç siviller hareketinin yöneticileri, derneğinin yöneticileri. Yani şu ana kadar neyi gördük bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu o şirketteki eski ortaklarının genç siviller olduğunu, 2010 referandumunu yönetenler olduğunu gördük. O şirketlerden biri SM360. O şirketin kendi sitesinde referansları var. Yani bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. Kimler?

TÜBİTAK, eski Antalya Belediye Başkanı, uluslararası göç bilimleri yarışması, Erdoğan gönüllüleri, damadın TEKNOFEST'i, Süleymen Soylu'nun kendisi, Fatma Şahin, Süleyman Bey zamanında işlerini yaptığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Süleyman Bey zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma.

Şimdi bu şirket ya da ortak olduğu Native kamu ile iş yapmış mıdır? Buzdağının görünen tarafında neler var? Tarihler 2018-2019-2020 iş alınan yerler:

Vatandaşlık Hizmet Yönetim Portalı alımı yani İçişleri Bakanlığı'nın belediyelere yap dediği işler için AK Parti belediyeler; anket uygulaması, veri işleme, şöyle bir bakınca 4018 bin dolar çıkıyor. Native küçük bir şirket. İçişleri Bakanlığı yazı yazıyor Native yetişiyor 4108 bin doları alıyor.

Native 2020 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kod analizi, işlemn dairesinde sızma testleri, güvenlik hizmet alımı hemen bir 80 bin dolar.

118 bin dolarlık Emin Şen'in kardeşine ait SPARK'ın aynı adresteler. Yaptığı işler hepsi Süleyman Soylu ile ilgili işler. 644 bin dolarlık 2016 SM360 sosyal medya organizasyon iş. Süleyman Soylu Çalışma Bakanı ise SGK'da, Antalya Büyükşehir Belediyesi var arada. Süleyman Soylu nerede ise Native'in ve Emin Şen'in şirketlerinin Türkiye'de herhangi bir yerde ihalesine bakın dönem olarak Soylu'nun bakanlığı ya da bakanlığın talimatıyla belediyelerin yaptığı işleri aldığını göreceksiniz. Buz dağının küçük kısmında 23 milyon TL'lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımı denen belli bir limitin altında zaten bunu SM360 yapsın deyip yapıyor.

Süleyman Soylu son 2-3 yıldır açıklamadığı doğrudan hizmet alımı kaç para açıklarsa biraz daha görmüş oluruz.

Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar. İşin devamı var. Bu; faturayı kesip parayı almışlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Paraları dağıttıkları ne iş yapıyor?

Ebabil harekatı Telegram kanalındayız. Gizli bir kanal. Burada 25 tane yöneticinin tartıştıkları verdikleri kararları ve harekete geçirdikleri Twitter kuşu yerine Ebabil kuşudur. Biz Lut kavmiyiz ya Ebabil kuşları Lut kavmini perişan edecek ya. İşte burada. Kapalı bir kanal. Bu kanalın içinde eminimsinin yönettiği. Hatta önce 4 kanalı göstereyim.

Ebabil Harekatı, Feri kuvvetler, İBB Kandil Kadrosu hesaplarının yönetildiği gizli kanal ve o kanalda hazırlanan içeriklerin 8 bin trole servis edilen bilgiler.

Sayın Davutoğlu çıkmış bir tv kanalına Ebabil harekatı, diyor ki 6'lı Masa'dan ilk açıklamayı Davutoğlu yaptı. Altı partinin lideri cumhurbaşkanı gibi cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacakmış. Kısaca kukla seçeceğiz. Ve 8 bin trolü bu saldırıya başlıyorlar.

Süleyman Soylu'ya görsel hazırlamışlar. Soylu bunu paylaşmış ardından 25 tane bunlar Ebabil başı. Kurmay trol. Onlar bu paylaşımları 8 bin trole Ebabil harekatına yolluyorlar.

"Bu konu çok başka kardeşlerim olabildiğince destek verelim. CHP'li belediyeler dağda geberen teröristlerin ailelerini belediyelerde değer aileleri olarak işe alıyorlar" İBB Kandil Kadrosu hesabından yayıyorlar. Cengiz Dönegel bir İBB çalışanının yakını üzerinden terör iltisakı kurulmuş bunu paylaşıyor.

Canan Kaftancıoğlu'nun hesabı kapatılmış Ebabil Harekatı şöyle yazıyor: Ebabiller tarafından sonlandırıldı. Helal olsun her birinize. Profile girip şikayet edelim nefes alamasın.

"T24 bunu haberleştirmiş. Küçük balıkların sayısı azaldıkça büyük balıklar görünür olur. Sağolsun T24 Ebabilleri manşete taşıma nezaketini göstermiş. Ebabiller hiçbir iyiliği karşılıksız bırakmaz bu twettin yorum kısmına Ebabilleri uçuralım bizi iyi tanısınlar" diyerek hakaret sıralanıyor.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun Hacer Foggo ile birlikte, AK Parti'nin uyuşturucu ile mücadelede baronların Türkiye'de çatışır hale geldiği, sokakların torbacı dolu olduğu ve AK Parti siyasetinin sorumluluğunun hatırlatan videoyu biliyorsunuz. Buna bir cevabı AK Parti verir, eleştirilen Soylu verir...

Özgür Özel'in iddialarından sonra Emin Şen'den ilk açıklama

Cevap nereden verilmiş? Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı... Font, noktalamalar... Aynı iPhone'dan atılmış. Eminimsi'nin telefonunda kaç hesap var bilinmez ama bu ikisinin tweetlerini aynı telefondan atacak yetkinlik var. Kullanıcı değiştirince Jandarma oluyor, değiştirince Emniyet'in yerine geçiyor.

Bu tweetleri sizin benim paramla belediyelerden aldığı ihalelerle, Soylu için oluşturulmuş bir trol ordusunun başkomutanı, polis ve jandarmamıza biz Soylu'yu eleştirdiğimizde polisi ve jandarmayı Süleyman Soylu'ya kalkan ediyor. Koca polis teşkilatı, jandarma bunu yapar mı? Ama sen bir trolün eline verirsen onların hesabını bu teşkilatlar kapıları açık ışığı yanan nöbetçisi olan... Sosyal medya hesaplarından birisi "Yunanistan'a giriyoruz" Allah göstermesin "Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi başarılı oldu, üzgünüz" diye bir hacklanse ne olur bu hesaplar?

Eminimsinin arka cebinde geziyor bu hesaplar.

Bu Ebabil kuşları Soylu'nun troll ordusu. Bunlar için ben nasıl Lut Kavmi isem bunlar için Berat Albayrak da o kavimdendir.

14 yıl boyunca Müge Anlı ile programa çıkan Arif Verimli programı ifşa etti: Gerçeği yansıtmıyorlar

Özel dün yaptığı açıklamada, "Ama Süleyman Soylu sen yarını bekle. Yarın burada bir dosya açıklanacak, bir büyük dosya... Yarın burada Süleyman Soylu'nun cevap vermesi gereken, cevabından kaçamayacağı, yine kimyasının bozulacağı bir dosya hazırlanacak" demişti.

Böyle açıklamalar böyle dönemlerde riskli, kamuoyu merak etmesin" diyen Özel, "Özgür Özel yarın o dosyayı açıklayamayacak olsa o dosyayı açıklayacak en az 3 arkadaşıma daha örneği teslim edildi. Bu dönemlerde bir gün sonra bir şey açıklayacağım demenin nasıl bir riski olduğunun da farkındayız. Bu korku iklimine teslim olmayız. Başımıza gelecek en kötü ihtimali bile üç tane tedbirimiz var" ifadelerini kullanmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı aracılığı ile gerçekleştirilen açıklamada, "CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun troll ordusu olduğunu belirterek, Emin Şen isimli bir müşavirin bu ordunun başında olduğunu Meclis'te anlattı.

Özel, açıklamalarına devam ettiği sırada İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" denildi.

EMİN ŞEN'DEN AÇIKLAMA 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı SÜleyman  Soylu’nun danışmanı olduğunu söylediği Emin Şen’in bakanlıktan yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını ve 8 bin kişilik bir 'troll ordusu'nun başında olduğunu söyledi. 

Emin Şen, Odatv'den Uğur Can Biçer'e konuştu.

Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben bakanlık müşaviri değilim. Komple faturaların önemli kısmı başka şirketlere ait. Avukatım hazırlık yapıyor. Süleyman Soylu'ya danışmanlık verdiğim doğru. Resmi müşavirlik, memurluk yaptığım iddiaları doğru değil. Söylediklerinin hemen hepsi hezeyan. Bu arada yanlış bir şey yaptı. Başka bir şirketin faturalarını koydu. Koyduğu faturaların çoğu CHP'li belediyeler. O şirketler de açıklama yapacak. Özgür Özel dersine çalışmadan çok büyük hata yaptı. Müsaade ederseniz avukatlarım hazırlık yapıyor."


CHP’li Özgür Özel, Süleyman Soylu dosyasını mecliste açtı: Büyük bir ordusu var

"Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız" sorusuna yanıt veren Emin Şen, "Avukat arkadaşlarımız değerlendiriyor" dedi.

SOYLU'NUN YERİNE HİLAL KAPLAN CEVAP VERDİ 

“Katıl” butonuna basarak girebildiğiniz, katılmasanız da mesajlarını görebildiğiniz bir Telegram grubu nasıl “kapalı grup-özel mesaj-troll ordusu” diye yaftalanır? 

Özgür Özel’seniz yaftalarsınız. 

Esas organize trol ordusu, partiniz CHP’de varken üstelik..

Ne olmuştu?

Özel dün yaptığı açıklamada, "Ama Süleyman Soylu sen yarını bekle. Yarın burada bir dosya açıklanacak, bir büyük dosya... Yarın burada Süleyman Soylu'nun cevap vermesi gereken, cevabından kaçamayacağı, yine kimyasının bozulacağı bir dosya hazırlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim