Gazete Emek-  Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar dolarlık azalmaya dikkat çekerek hükûmete yönelttiği "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişler, savcılık talimatıyla parti binalarından söküldü.

Ataşehir'de polis ekipleri CHP ilçe binasının önüne getirdikleri vinçle, 'CHP'nin 128 milyar dolar nerede?' afişini kaldırdı.

İLÇE BAŞKANI VE CHP'LİLER NÖBETTEYDİ

CHP Ataşehir İlçe binasına düzenlenin polis baskınından 2 saat önce CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından şu tweet atılmıştı.

"Ataşehir İlçe Binamıza, buharlaştırılan Milletin parasının nerede olduğunu sormak için astığımız #128MilyarDolarNerede pankartın ,Hukuksuz indirilmemesi için İlçe Başkanımız Celal Yalçın ile örgütümüz nöbette."

Bahçeli bu defa ise HDP ile dayanışma içerisinde olanları hedef gösterdi

BAŞAKŞEHİR

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'na '128 milyar dolar nerede?' afişini sökmek için polis zırhlı araçlarla geldi. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Av. Deniz Bakır o anları sosyal medya hesabından paylaşarak ''Sizleri korkutan bir soru kadar korkutmaz silahların gölgesi bizleri..!'' açıklamasında bulundu.

ESENLER

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, polisin CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" afişinin kaldırılmasını sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle şöyle duyurdu: "Pankartımızdan çok korktular ama asıl korktukları Pankartımızdan altındaydı #AsılKorktukları #AsılKorkuları"

 Ahmet Davutoğlu çözüm sürecine ilişkin konuştu: PKK sözünü yerine getirmedi

NİĞDE

Niğde'de CHP İl Başkanlığı binasına asılan "128 milyar dolar nerede" pankartı, polisler tarafından kaldırıldı.

Polisin savcılık tarafından verilen el koyma kararını sunması üzerine CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "128 milyar doları sormak suç mu?" diye sordu.

Savcılık tarafından verilen kararı okuyan Erhan Adem, "Külliye'nin resminin olduğundan dolayı... Külliye resmi olmasa demek ki soru sormanın bir şeyi yok. Siz alın, biz yarın yenisini takacağız" dedi. Polis memuru ise Adem'e, "Biz de tekrar alırız başkanım" karşılığını verdi.

Ardından polisler il başkanlığı binasının balkonunda asılı olan pankartı kaldırırken Adem, "Sevgili arkadaşım, sizi de yoracağız ama biz bu soruyu sormaya devam edeceğiz. Maalesef Türkiye'de 128 milyar doları sormak suç oluyor. Yazık, bütün Türk milleti adına sorduk, sormaya da devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede?" diye konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlundan CHP'ye tepki

CHP NİĞDE İL BAŞKANI İFADEYE ÇAĞRILDI

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, KRT TV'de Şimdiki Zaman progamında Gürkan Hacır'a gönderdiği mesajda CHP Niğde İl Başkanlığı'na asılan '128 milyar dolar nerede?' afişi nedeniyle ifadeye çağrıldığını duyurdu.

KASTAMONU

Kastamonu'da da CHP'nin astığı "128 milyar dolar nerede?" afişleri de savcılık talimatıyla söküldü.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve İl Başkanvekili Hasan Baltacı, konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasını sosyal medya hesabından "Sıkı yönetim dönemlerinde olduğu gibi Türkiye’ye yakışmayan uygulamalar yaşanıyor. Sormaktan vazgeçmeyeceğiz. #128MilyarDolarNerede" diyerek paylaştı.

Diyarbakır kayyumunun torpil listesi ortaya çıktı 

CANAN KAFTANCIOĞLU: OLAYI GERÇEKLEŞTİRENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün emniyet görevlilerinin ilçe başkanlıklarına müdahalesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 Bugün emniyet görevlisi arkadaşlarımızı ilçe başkanlıklarında ağırlamaktan mutluluk duydu ilçe başkanlarımız. Ramazan nedeniyle kendilerine çay kahve ikram edemeseler de 128 milyar dolar üzerine sohbet etme fırsatı buldular.

Ancak asıl işi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olan ve yapacak çok daha önemli işleri olduğunu düşündüğümüz polis memurlarının zamanını böylesine boş bir gündemle meşgul edilmesinin takdirini sorumlularına bırakarak belirtmek isterim ki; yasal bir dayanak ve yazılı bir talimat olmadan sözlü talimatla ilçe başkanlıklarımızdaki pankartlara dokunamayacağınızı bir kez daha hatırlatırım.”

Cumhuriyet Savcısı kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı

“SAVCININ ANAYASA VE YASALARA AYKIRI YAZILI TALİMAT VERDİĞİ SÖYLENİYOR”

Kaftancıoğlu, “Kolluk kuvvetleri tarafından, savcının anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde yazılı talimat verdiği söyleniyor” iddiasını da dile getirerek, şöyle konuştu:

 Doğruysa eğer yasaya değil saraya göre talimat yazan savcı hakkında her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Kolluk görevlisi arkadaşlar; ‘biz pankartı indirelim sonra yazılı talimatı getireceğiz’ cümlesinin hiçbir yasal karşılığı olmadığını biz biliyoruz. Tahmin ediyorum sizler de biliyorsunuzdur!

Bir karar tebliğ etmeden, karara uygun el koyma tutanağı düzenlemeden vinçle ilçe başkanlıklarımızdan pankartın sökülmesi durumunda olayı gerçekleştirenler hakkında anında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

“Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama memleketim adına üzüldüm” diye tepkisini dile getiren Kaftancıoğlu, “Beşiktaş'ta avukat ilçe başkanımıza 2 satır el yazısı gösterip okumasına bile fırsat vermeden çekerek bu savcılık talimatı demişler. Savcılık talimatıysa niye göstermiyorsun değilse bu cesareti kimden alıyorsun?” ifadelerini kullandı.

AİHM, Demirtaş’a ilişkin kararını açıkladı

KILIÇDAROĞLUN’DAN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerindeki 128 milyar dolarlık azalmaya dikkat çekilerek hükûmete yöneltilen, "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişlerin kaldırılmasına ve parti binalarına yönelik operasyonlara sert sözlerle tepki gösterdi.

'YETİM AĞLADIĞINDA ARŞ TİTRER ARŞ'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Gece yarısı vinçlerin yetmemiş, Özel Harekat polislerini baskına göndermişsin parti örgütlerimize. Mesele ne; '128 milyar dolar nerede' pankartlarını indirmek! Fakirin, fukaranın, yetimin parasını soruyoruz sana. Yetim ağladığında, arş titrer arş!" dedi.

CHP’DEN AFİŞLERİN KALDIRILMASINA İLİŞKİN TEPKİLER SÜRÜYOR

Sözcü gazetesinden Batuhan Serim'in haberine göre; afişlere müdahale sürerken, savcı, afişi astıkları için CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve Oniki Şubat İlçe Başkanı Ünal Ateş hakkında, soruşturma açtı. CHP'lilerin emniyette ifadelerine başvuruldu.

CHP'nin Mudanya'daki afişi ise AKP'li ilçe başkanının şikayeti üzerine savcılık kararıyla söküldü. Afişlerin kaldırılması tepki toplarken, “Ülkede soru sormak suç oldu” denildi.

‘BİZİM GÖREVİMİZ SORMAK'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün konu hakkında açıklama yaptı. Partinin, Türkiye'nin dört bir yanına astırdığı “128 milyar dolar nerede” afişlerinin kaldırılmasını sert eleştirdi.

Afişlerin firmalara bedeli ödenerek asıldığını vurgulayan Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

“Hakaret yok, iftira yok, tehdit yok, sadece ve sadece soru var. Ne zamandır soru sormak suç? Muhalefetin görevi tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için iktidara soru sormak değil midir? Doğruları vatandaşın yüreğine çakmaya devam edeceğiz. Soruların cevabı alınıncaya kadar asla ve asla kaldırmayacağız.”

EREN ERDEM’DEN TEKİ

CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP'nin İl ve ilçe binalarına asılan '128 milyar dolar nerede?' afişlerine düzenlenen polis baskınlarına tepki gösterdi.

Polisin CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' afişlerini zorla indirmesini Anayasal suç olarak niteleyen Eren Erdem'in mesajı şöyle:

"Parti il ve ilçe binalarımıza girilip, “siyasi partiler yasası kapsamında” bir düşünce açıklamasından ibaret pankartların zorla indirilmesi; ANAYASAL SUÇTUR! Darbe hukuku karşısında, hak ve hukukumuzu anayasal temelde arayacağız!"

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim