Gazete Emek - Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Brezilya'dan sınır dışı edildi. THY uçağıyla yola çıkan 'Tosuncuk' lakaplı Aydın, Türkiye'ye getirildi. Öte yandan Çiftlik Bank sanığına 4 gün gözaltı süresinin verildiği duyuruldu.

Brezilya'da teslim olan ve bu gece havayoluyla İstanbul'a getirilen Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın'a 4 gün gözaltı süresi verildi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Türkiye'nin talebiyle Brezilya'dan sınır dışı edildi.

Aydın'ın Brezilya'dan bu sabah TSİ  09.40’ta havalanan THY’ye ait uçakla Türkiye'ye getirildi. 

İNER İNMEZ GÖZALTI

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, hakkında devam eden soruşturma ve daha önce açılan kamu davaları kapsamında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın hakkında, 4 gün gözaltı süresi verdiği öğrenildi.

"BEN DE MAĞDUR OLDUM"

Aydın, 'ben de mağdur oldum' diyerek Türk yargısına teslim olacağını söylediği bir videonun ardından Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Türk Başkonsolosluğu'na teslim olmuştu.

Prosedüre göre, Aydın'ın önce Brezilya polisine teslim edilmesi gerekiyordu. Bu da Aydın'ın 40 gün sürecek iade sürecini Brezilya'da tutuklu olarak geçirmesi anlamına geliyordu. Türkiye'nin iade sürecinin hızlandırılmasıyla ilgili Brezilya makamlarıyla temasa geçtiği biliniyordu.

Editör: TE Bilişim