Gazete Emek- Kocaeli Halk Gazetesinin internet sitesinin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve sitenin yazı işleri müdürü Bülent Karagöz, yayımladıkları cinsel istismar haberleri nedeniyle tutuklandı.

Faruk Bostan ve Bülent Karagöz’ün sahibi olduğu Kocaeli Halk Gazetesi, bir süredir Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde cinsel istismar iddialarını haber yapmış ve gündemde tutmuştu. İki gazeteci de dün tutuklandı. Bostan ve Karagöz, Kartepe'de yaşanan cinsel istismar skandalına AKP'nin yerel ilçe yöneticilerinin de karıştığı iddiasını haberleştirmişti.

Evrensel gazetesinin haberine göre Faruk Bostan ve Bülent Karagöz, bir süredir Kartepe'deki cinsel istismar iddiasıyla ilgili haber yapıyor, birtakım iddialar gündeme getiriyordu. Bu iddialar, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlansa da Kocaeli Halk Gazetesi iddiaların peşini bırakmadı. Haberlerin devam etmesi üzerine Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade veren Karagöz ve Bostan, çıkarıldıkları mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCILIK: BAHSİ GEÇEN KONU VE KİŞİLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YOK

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından paylaşılan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: "Kocaeli Halk Gazetesi isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan 'Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi' başlıklı haberde, E.Ş, M.S, A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B, F.K, N.A, E.Ş, M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye yer verilmiş ise de; Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde geçtiğimiz günlerde, zihinsel engelli olan 20 yaşındaki M.Y. isimli kadına cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili yapılan soruşturma sonucu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 1 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 3 şüpheliye ise ev hapsi kararı verildi. 4 şahıstan birinin Kartepe Belediyesi personeli olduğu iddia edilmişti. Bostan ve Karagöz, başka bir skandalın daha yaşandığını ileri sürerek, AKP yöneticilerinin de aralarında olduğu bazı isimlerin bulunduğunu iddia etmişti.

Editör: TE Bilişim