Gazete Emek- Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine bağlı Ozarmut köyü kırsalında 4 Mayıs 2011 yılında çıkan çatışmada HPG'li Sancar Buluç, Yılmaz Suiçer ve Yakup Tokay yaşamını yitirirken, Mehmet Kurt ve Cihan Temel ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Aradan geçen 10 yıl sonra İçişleri Bakanlığı tarafından hem cezaevine konulan 2 kişi hem de yaşamını yitiren HPG’lilerin aileleri hakkında “Kamu malına zarar verme” iddiasıyla toplam 119 bin 433 TL tazminat davası açıldı.

Kastamonu 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada İçişleri Bakanlığı, 5 kişi hakkında adlarına kayıtlı bulunan taşınır, taşınmaz mal varlıklarına ve banka hesaplarına talep edilen bedel üzerinden ihtiyati tedbir konulmasını istiyor.

AİLE İTİRAZ ETTİ: ÖDEYECEK DURUMUM YOK

Davanın açıldığı mahkeme tarafından 5 kişiye tebliğ edilirken, HPG’li Buluç’un ailesi, tebligatla birlikte hukuki olmayan davanın reddedilmesi için Kastamonu 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi gönderdi. Duruma tepki gösteren yaşamını yitiren Buluç’un annesi Hediye Buluç, olayın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen acısının taze olduğunu söyleyerek, kendilerinden istenilen para miktarını ödeyecek durumları olmadığını belirtti. Buluç, “Benim oğlum yaşamını yitirmiş, 10 yıl sonra bana bir dilekçe geldi. Ben nerden vereyim, durumum yok, çalışanım yok” şeklinde dile getirdi.

'’PARAM YOK, GELSİNLER CANIMI ALSINLAR’’

Tebligatın gelmesiyle 10 yıl önceki olayı tekrar yaşamış gibi olduğunu aktaran anne Buluç, açılan davayla ailelere rahat yüzü göstermeyeceklerini vurgulayan yetkililere, “Tekrar Sancar’ımın cenazesinin geldiğini hissettim. Açtım, okudum, oğlumu hatırladım. Bu acıyı bize yaşatmayı nasıl kabul ediyorlar. Bir parçam ciğerim gitmiş, bunun üzerine benden para istiyorlar. Benim vereceğim bir para yok. Gelsinler canımı alsınlar ne yapayım. Artık bu acıları yaşatmasınlar, bizi rahat bıraksınlar” dedi.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim