Gazete Emek- Cumartesi anneleri ve yakınları bu haftada kayıplarının akıbetini sormak ve faillerinin yargılamasını talep etmek için İHD İstanbul Şubesi önünde toplandı. CHP İstanbul Milletvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katılanlar arasındaydı.

Bu haftaki eylemde 12 Eylül darbesinin ardından İstanbul’da gözaltında işkenceyle öldürülen ve cenazesi kaybedilen Nurettin‘in ağabeyi Muzaffer Yedigöl konuştu.  Annesinden gelen mesajı ileten Yedigöl “Annem 99 yaşında. Hala Nurettin’i sayıklıyor. Başta Cumhurbaşkanına ve Başbakana hakkımı helal etmiyorum dedi. Çünkü söz verenler Nurettin’ in akıbetini bulmadı. Adalet ve vicdan yerini bulur” diye konuştu. 

38 yıl önce Nurettin Yedigöl’ü göz altındayken en son gören Ümit Efe o günlere dair şunları söyledi “ Nurettin İstanbul’un merkezinde Gayrettepe Emniyet Müdürlüğünde elleri ve gözleri bağlı şekilde işkenceye maruz bırakıldı. Bu işkence 4 gün boyunca acımasızca sürdürüldü. Polislere o günde anlattık tekrar anlatmaya devam ediyoruz gerceklerin üstü örtülemez. Galatasaray meydanından da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Keyfi yasalarla yönetiliyoruz

Eylemde konuşan kayıp Hayrettin Eren’in kız kardeşi İkbal Eren ise “Askeri darbelerle başlayıp sivil darbelerle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Durum böyle olunca hak, hukuk, adalet kavramları ortadan kalkıyor. Keyfe keder yasalarla yönetiliyoruz. 12 Eylül zihniyeti ve yasakçı zihniyet devam ediyor. Devletin dili unutmaya ve unutturmaya yöneliktir. Galatasaray meydanını bize kapatarak kayıplarımızı bize unutturamazsınız. Devletin görevi bizi faillerle yüzleştirmektir. Sevdiklerimizi kaybedenler yargılanmayana kadar bu dava kapanmaz” ifadelerini kullandı.

Haber: Berivan Kızıl

Editör: TE Bilişim