Gazete Emek- Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için her hafta düzenledikleri eylemlerinin 823’üncüsünü gerçekleştirdi. 

823. haftanın basın açıklamasını gözaltında işkence edilerek öldürülen Hasan Ocak’ın kardeşi insan hakları savunucusu Maside Ocak yaptı.

2020 yılının hakları ihlalleri ve koronavirüs salgınının gölgesinde geçtiğini hatırlatan Ocak, "2021 herkes için hukukun ve adaletin yılı olsun" dedi.

Türkiye’nin  Dünya Özgürlükler Endeksi’ne  32 puanla “özgür olmayan ülkeler” kategorisinde olduğunu belirten Ocak, şöyle devam etti: “Türkiye’de dünyada son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği üç ülkeden biri oldu.

"GALATASARAY YASAKLI OLMAYA DEVAM ETTİ"

"Bizim 823 haftadır sürdürdüğümüz hakikat ve adalet talebimiz, devleti yönetenler nezdinde 2020 yılında da karşılık bulmadı. Aksine kayıplar gerçeğini ifade etmek ve kamuoyu oluşturmak için toplanma hakkımızı kullandığımız iletişim mekânımız Galatasaray, bize yasaklı olmaya devam etti. Bununla da kalmayıp Galatasaray’da ifade ve toplanma özgürlüğümüzü kullandığımız için hakkımızda dava açıldı.

 "ADALETİ KAF DAĞI'NIN ARDINA SAKLADILAR"

"Kısacası iktidar, 2020’de de gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açığa çıkarılması, bu insanlığa karşı suçun fail ve sorumlularının yargılanarak cezalandırılması görevini yerine getirmedi. Cezasızlıkta ve inkarda ısrar etti. Kayıp yakınlarının yargıda bulamadıkları adaleti Kaf Dağı’nın ardına sakladı.

"Bu yüzden 2021de de aşılması imkânsız görünen engellerin ardındaki Kaf Dağı’na, yani hakikate ve adalete ulaşmak için tüm zorlukları göğüslemeye devam etme edeceğiz. Yok etmeyi hedefleyen zulme karşı küllerimizden bir kez daha doğma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz…

"İyiliğe, umuda, hakikate ve adalete dair duyulması, bilinmesi gerekenleri söylemeye devam edeceğiz.2021 aydınlık bir Türkiye için umudu, direnci ve dayanışmayı büyüttüğümüz bir yıl olsun." 

Kaynak: Bianet 

Editör: TE Bilişim