Gazete Emek- Ankette Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, muhalefetin çatı aday olarak adı geçen isimler arasında yüzde 47,7'lik oranla ilk sırayı aldı.

İkinci sıradaki Ekrem İmamoğlu'nun kabul görme oranı yüzde 44,3 olurken son sırada ise yüzde 16,2'yle Ali Babacan kendisine yer buldu.

Anket, "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması-Temmuz 2020" başlığı adı altında ve 12 büyükşehirde (İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır) yapıldı.

25-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 18 yaş ve üzeri 2 bin 212 kişi telefonla görüşme tekniğiyle katıldı.

Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşağıda belirtilen isimlere muhalefetin ortak adayı olması durumunda oy verir misiniz?" sorusu da yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 47,7'si tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanırken yüzde 44,3 Ekrem İmamoğlu, yüzde 37'si Meral Akşener, yüzde 27,4'ü Muharrem İnce, yüzde 21,2'si Abdullah Gül ve yüzde 16,2'si Ali Babacan dedi.

Ankette büyün patilerin seçmenlerine muhalefet adayı olarak adı geçen siyasetçilere oy verip vermeyecekleri de soruldu. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim