Gazete Emek- Mardinli Kürtlerin 2004 yılında kurdukları Dalkurd FF Kulüp Başkanı Ramazan Kızıl, kendilerine sponsor olan Huawei şirketinin Türkiye tarafından engellendiğini söyledi. Kızıl, “Türkiye, kendi liglerindeki bir futbol takımıyla karşı karşıya gelmemizi istemiyor” dedi.

‘TÜRKİYE HUAWEI SPONSORLUĞUNU ENGELLEDİ’

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Kızıl, takım olarak başarı sağladıklarında İran, Irak, Türkiye ve Suriye’nin karşısına çıkmamaları için bu ülkelerin kendilerince tedbirler aldıklarını söyledi. Kızıl, “Türkiye, finansörlerimizin kendi ülkelerinde yaşayan birinin olmasını istemiyor” dedi. Türkiye’nin aynı zamanda sponsorlarını da etkilediğini belirten Kızıl şu örneği verdi: “Huawei şirketi iki yıl önce bize sponsor oldu. Sponsorluk karşılığında bize 40 bin dolar verdiler. Formalara Huaweı’nin adını yazdık. 4 ay sonra şirket bizi arayarak, ‘Para sizin olsun. Türkiye bu konuyla ilgili bizimle oturdu. Eğer sponsor olursanız Türkiye’deki operasyonlarınızı durdururuz’ dedi.”

‘BİZE DÜŞMANCA DAVRANIYORLAR’

Takım olarak sık sık böylesi durumlarla karşılaştıklarını belirten Kızıl, bu engellemeleri de doğal karşıladıklarını söyledi. “Koyun kasaptan medet ummaz. Biz de Türkiye’den medet ummuyoruz” diyen Kızıl şunları söyledi: “Çünkü onlar Kürtleri inkar ediyorlar. İsmimizi, takımımızı, bayrağımızı kabul etmiyorlar. Ama onlar ne kadar inkar ederse etsin biz kendimize sahip çıkacağız. Bunu çocuklarımıza, torunlarımıza da anlatacağız.”

‘AVRUPA KUPASI’NA GİTMEMİZDEN KORKUYORLAR’

Dalkurd 2017 yılında GAİS takımını yenerek İsveç 1’nci Lige yükselmişti. Avrupa kupalarında başarı elde etmeyi hedeflediklerini belirten Kızıl şöyle devam etti: “Türkiye devleti bizim Avrupa kupasına gitmemizden korkuyor. Çünkü burada onlarla eşleşebiliriz. Bu rüyadan bile korkuyorlar. Bunu kabul edemiyorlar. Bu nedenle bizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu haksızlığı bütün Kürtler görmeli. Türkiye’deki Kürtler’e de çağrım var: Kendinize, kültürünüze, değerlerimize sahip çıkın. Bizler niye buradayız diye kendimize soralım. Bizi bir millet olarak görmüyorlar. Ama biz varız. Türkler nasıl bir milletse biz de bir milletiz.”

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim