Gazete Emek- Erciş ilçesinde haber takibi yaptıkları sıraca müteahhittin ve adamlarının saldırısına maruz kalan gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, maruz kaldıkları saldırıya rağmen “şüpheli” olarak ifade verdi. 


Polis gözü önünde saldıran müteahhit ise  “mağdur” sıfatı ile ifade verdiği öğrenilirken hiçbir şeyi olmamasına rağmen hastanede ağır darp raporu aldığı öğrenildi. 

Gazetecileri darp eden Ş.Y'nin emniyette  “mağdur” sıfatı ile ifade verdiği ortaya çıktı. Kameraları kırılan aynı zamanda darp edilen gazetecilerin ise “şüpheli” sıfatı ile ifadeleri alındı. 

‘Hastanede rapor oyunu Y'nin gerçekleştirdiği saldırı sonrası Erciş Kayyımı Mehmet Şirin Yaşar ve Erciş İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Emniyet binasında toplantı aldıktan sonra Ş.Y'nin hastaneye götürüldüğü öğrenildi. 


Hastaneye götürülen Y'nin hiçbir şeyi olmamasına rağmen, darp aldığı ve “hayati risk” taşıdığı raporu oluşturmak için doktoru için 24 saat müşaade altına tutulması gerektiğine yönelik rapor tuttuğu belirtildi. 

Onlarca kişinin saldırdığı ve kafalarında ağır darbeler alan gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş ise, ayaküstü tedavi edilerek tekrar emniyet müdürlüğüne götürülmesi dikkat çekti.


Y'nin adamları tarafından saldırıya uğradıktan sonra Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunamaya giden gazeteciler, burada gözaltına alınarak, Emniyet Müdürü Can Candaş’ın cinsiyetçi sözlü hakaretlerine maruz kaldıklarını iddia etti. 

Yılmaz, şunları kaydetti” Ş.Y, ilçede ve Van genelinde rüşvet ve tehditle ihale alan biri olduğu bilinir. Aynı zamanda bu şahsın Mehmet Şirin Yaşar ile çok iyi bir ilişkisi vardır. Bize yapılan saldırı organizeli bir saldırıydı. Tamamen emniyetin ve emniyet güçlerinin bilgisi dâhilinde gelişti. Sıradan bir olayda hastane önü polislerle doldurulurken, bu durumda sadece 4 polis yanımızda vardı. Aynı zamanda hastane polisinin hastane önünde biriken kalabalıktan da haberi vardı. Bizi bilinçli olarak bu çetevari saldırıya maruz bıraktılar” dedi.


Hastanede gazetecilere yönelik gelişen ilk saldırının ardından tekrar toplanan kitlenin halen hastane etrafında bekleyerek tekrara saldırma hazırlığına girmesine polisin müdahale etmediğini ifade eden Erhan Akbaş,” bize ilk saldırıyı gerçekleştirenler, tekrar toplandı. Polisin normalde bunların toplanmasına izin vermemesi gerekiyordu. Bunun üzerine ben yanımdaki polise, ‘bunlar tekrar toplanıyor saldıracaklar’ dedim. Benim uyarıma karşı polis bir aile bireyine, ‘gençlere söyle dağılsınlar yoksa kalplerini kırmak zorunda kalacağım’ ifadesini kullandı. Ardından beni hastaneden emniyete götürdüklerinde bu aile tekrar bana saldırdı” dedi. 

Yılmaz'ın yüzünde ve burnunda ağır darp oluştu


Maruz kaldıkları darp girişimi sonrası en çok yarayı alan gazeteci İdris Yılmaz’ın yüzünde morarma ve burnunda kanamalar halen devam ediyor. Ailesinin hastaneye götürmek istediği Yılmaz, ikinci bir saldırı olabilme ihtimali nedeni ile hastaneye gidemediği ifade ediliyor. 

Editör: TE Bilişim