Gazete Emek- Mardin'de, Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş (DEDAŞ), mahkeme kararına rağmen borcu yüzünden MARSU'nun elektriğini kesince, 2 günder Mardin merkez Artuklu ilçesine su verilemiyor. Ramazan ayında borç neden gösterilerek yapılan bu kesintiye tepki gösteren, Mardin Büyükşehir Belediyesi yönetimi, DEDAŞ'ın Mardin Aslye Hukuk mahkemesinin kesintiye son verme kararını hiçe sayarak kesintiye gittiğini açıkladı.  

Kayyum yönetiminden sonra Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU'yu 600 milyon borç ile devir alan ve içşilerin maaşlarına bile ödeyemekte zorlanan Mardin Büyükşehir Belediyesi, bir kez daha DEDAŞ'ın kente su veeren MARSU'nun elektriğini kesmesi ile karşılaştı. Mayıs ayının başında yapılan kesinti için DEDAŞ le görüşmeler yapan ve tahsilat paralarını borç karşılığı DEDAŞ'a veren MARSU'nun elektriği 2 gün nce yine kesildi. 

MARSU avukatları, Mardin 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesne başvurarak, elektrik kesintilerine tedbiren son verilerek yeniden elektrik verilmesi talebinde bulundu. Mahkeme 17 Mayıs'ta verdiği karar ile DEDAŞ'tan söz konusu elektrik kesintilerine son verilmesi yönünde karar almasına rağmen DEDAŞ, Cuma günü yeniden elektrikleri kesince merkez Artuk ilçesine 2 günder su verilmiyor. Karara tepki gösteren Mardin Büyükşehir Belediyesi ynetimi, Ramazan ayında yapılan bu kentilere tepki göstererek, kayyum döneminde borçlarını tahsil edemeyen DEDAŞ'ın HDP'li yöönetimin başa gelmesi ile halkı adeta cezalandırdığını ileri sürdüler.

Editör: TE Bilişim