Gazete Emek- Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan partisine önemli uyarılar geldi. HDP’nin hafta sonu yapılan kongresinden çıkan, “Muhalefet bizimle açık açık masaya oturup müzakere yapmazsa ortak adaya oy vermeyiz” anlamındaki çıkışları eleştiren Demirtaş, T24’e konuk yazar oldu. Selahattin Demirtaş, seçimlerde ortak dil ve ortak aday ile sahaya çıkılırsa seçimin en az 80’e 20 kazanılacağını dile getirdi.

 

 

Selahattin Demirtaş, köşe yazısında şöyle dedi:

 

“Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız. Mağdur kimliğimizin bizi ezilmişlik veya öfke psikolojisine sokmasına izin vermeden, özgüvenle tüm Türkiye’yi kucaklamak zorundayız. Siyasetin ve şiddetin bir arada olamayacağını bizim de bildiğimizi, bütün sorunlarımıza Türkiye’nin bütünlüğü içinde çözüm aradığımızı ve onurlu bir barış için ciddiyetle çalıştığımızı tüm Türkiye’ye en uygun dille, söylemle anlatmamız gerekir.”

 

“ÖNCE İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMADAN…”

 

Altılı masa ile HDP merkezli muhalefet arasında iş birliği pek olası görünmediğini belirten Demirtaş, “Bunun en temel nedeni, AKP’nin ürettiği algılar ve muhalefetin bu algılara cesur bir değişim hamlesiyle yanıt verememesidir. Burada yegane sorumlu elbette Altılı Masa değildir. HDP’nin de eksikliği ve sorumluluğu vardır. Önce iğneyi kendimize batırmadan, önümüze gelene çuvaldızı batırmanın kimseye bir yararı yok” ifadelerini kullandı.

 

“HDP DEĞİŞİMİ KENDİSİNDEN BAŞLATMALI”

 

HDP’nin Türkiye’de değişim istiyorsa kendisinden başlatmak zorunda olduğunu dile getiren Demirtaş, “Kendi hassasiyetlerimize saygı beklediğimiz her yerde, başkalarının hassasiyetlerine gerekli saygıyı göstermek zorundayız” dedi.

 

Muhalefetten “Kürt açılımı” bekleyen HDP’nin “Türkiye açılımı” yapmak zorunda olduğunu da belirten Demirtaş, yazısını şu sözlerle bitirdi:

 

“Dedim ya, değişim cesaret ister. Şimdi o cesareti göstermenin, değişimi kendimizden başlatmanın tam zamanı. Emin olun, gerisi domino taşı gibi gelir. Toplum herkesi değişim için daha fazla zorlar ve demokrasiye bir adım daha yaklaşırız. Değişim şimdiden başlamalı ki, seçimden sonra güçlü bir şekilde sürebilsin.”


 

Editör: TE Bilişim