Gazete Emek- Demirtaş Savunma Grubu, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'deki polisevine düzenlenen saldırıyı kınadığı mesajı alıntılayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunulacaklarını ve tazminat davası açılacaklarını duyurdular.

 

 

"Süleyman Soylu, halka hakaret etmeye yeltenmiştir" denilen açıklamada, "Halka hakaret ve barışçıl çağrılarda bulunan siyasetçileri tehdit ederek toplumsal sorunların siyasetle çözülmesi çabalarını sabote etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

'SOYLU, 'SARI TORBA' GÖNDERMESİYLE AÇIKÇA TEHDİT ETMİŞTİR'

 

Açıklamanın tamamı şöyle:

 

"26.09.2022 tarihinde Mersin’in Mezitli İlçesinde bulunan polisevine yapılan saldırı üzerine müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş , sosyal medya hesabı üzerinden 'Mersin’deki saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.' şeklinde bir açıklama yapmıştır.

 

Şiddeti kınayan bu barışçıl açıklamadan kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sayın Demirtaş’ın açıklamasının görselini de ekleyerek 'KATİL DEMİRTAŞ!', '6-8 Ekim’in faili', 'o kadar iğrenç ve aşağılıksın ki' ifadelerinin yer aldığı bir twit atmış, kendince müvekkilimizi saldırının müşterek faili olarak itham etmiştir.

 

Müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın bu açıklamaya karşı gösterdiği tepki sonrasında ise Soylu, müvekkilimizi 'sarı torba' göndermesi ile açıkça tehdit etmiştir. 

 

'DEMİRTAŞ HERHANGİ BİRİ DEĞİLDİR'

 

Süleyman Soylu'nun hakaret ve tehdit etmeye yeltendiği Sayın Demirtaş, herhangi biri değildir. Gerek HDP Eş Genel Başkanı olarak, gerekse de HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği seçimlerde milyonlarca oy almış, bu yönüyle milyonlarca kişiyi temsil eden bir kişidir. Dolayısıyla Süleyman Soylu, halka hakaret etmeye yeltenmiştir. Halka hakaret ve barışçıl çağrılarda bulunan siyasetçileri tehdit ederek toplumsal sorunların siyasetle çözülmesi çabalarını sabote etmektedir.

 

HDP ve Sayın Demirtaş'a oy veren yurttaşların da vergilerinden maaş alan, devletin kendisine verdiği olanakları kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, şiddeti kınayan Sayın Demirtaş'a yönelik hakaret ve tehditleri açıkça suçtur. Bulunduğu makamın ve içinde yer aldığı partinin yetki ve nüfuz alanının konforunu kullanan Süleyman Soylu, bu hukuk dışı yaklaşımları ile halen yargılaması devam eden ve masumiyet karinesi altında olan müvekkilimizin yargısal sürecine açıkça müdahale etmektedir. 

 

Süleyman Soylu ile Soylu'nun tivitlerini retweet eden, hakaret ve tehditlerine katılıp yorum yazan, hakaret içerikli tweeti alıntı yaparak paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve haklarında tazminat davaları açılacağını belirtmek isteriz."


 

Editör: TE Bilişim