Gazete Emek- Selahattin Demirtaş: 'Erdoğan'ın aleyhime yürüttüğü kampanya hüküm niteliğinde, mahkeme bunun dışında bir karar veremez. Sahte delillerle dolu bu yargılamayı kabul etmiyorum.'

Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması ikinci gününde Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Dünkü duruşmada uzun bir savunma yapan Demirtaş, bugünkü duruşmada da ilk sözü aldı. Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonuna SEGBİS aracılığıyla bağlanan Demirtaş mahkeme heyetinin tutumunu eleştirdi. Demirtaş, "Erdoğan başta olmak üzere, iktidarın bütün şürekasının aleyhime yürüttüğü kampanyanın hüküm niteliğinde olduğunu anlattım. Mahkeme bunun dışında bir karar veremez” dedi.

'YARGI SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ'

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:

"Meclisteki konuşmalarımızın çözümünü talep etmemin, kovuşturmayı uzatmaya dönük bir hamle olduğunu söylüyorsunuz. Oysa mahkemeye çıktığımdaki ilk talebim buydu. Bir buçuk yıl önce istedim bunu. Bugüne kadar reddi hakim yapmamamın tek sebebi, yargı sisteminin çökmüş olması. Sizi reddetsem sizin yerinize gelecek hakim daha adil bir yargılama mı yapacak sanki? O nedenle reddi hakim yapmıyorum. Yoksa takke düşmüş kel görünmüş.

'ADİL BİR YARGILAMA YAPILMADIĞI ÇOK AÇIK'

Meclisteki konuşmalarımın ses çözümünün istenmesi yönündeki talebimi reddetmekle, ‘Mecliste söylediğin hiçbir şey bizim umurumuzda değil’ diyorsunuz. Demokratik Toplum Kongresi'nde ortam dinlemesi yapılmış. Bilirkişiye gitsin, ses benim mi değil mi diye bakılsın diyorum, yaptırmıyorsunuz. 'Hiçbir baskı olmadan yargılama yapılıyor' demesin kimse, ayıptır. 'Bize hiçbir baskı yapılmıyor' diyorsanız bu da benim aklıma hakaret olur. Yapmayın. Adil bir yargılama yapılmadığı çok açık.

'SAHTE DELİLLERLE DOLU BU YARGILAMAYI KABUL ETMİYORUM'

Kumpas ve sahte delillerle doldurulmuş bir iddianameyle yargılama yapılmasını kabul etmiyorum. Bugüne kadar tahliyemi talep etmedim, bugün de etmiyorum. Mahkemeler kararlarıyla var olmalıdır. Adil yargılamaların yapılacağı hukukun üstünlüğünün sağlanacağı günlerin geleceğine inanıyorum."

Demirtaş'ın bugünkü savunması sona erdi. Duruşma avukatların savunmalarıyla devam ediyor.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim