Gazete emekEdirne cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş bugün ki HDP olağan kongresine mesaj gönderdi.

Demirtaş'ın kongreye gönderdiği mesajda HDP'lilere şimdiye kadar verdikleri destek için teşekkür etti. Demirtaş'ın sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj şu şekilde: Bilmenizi isterim ki, kalbim olanca sıcaklığıyla kongre salonunda atıyor. Bütün halkımıza, özellikle değer ailelerimize, bütün çalışma arkadaşlarıma kadın ve genç yoldaşlarıma ayrı ayrı binlerce kez teşekkür ediyorum. Eşime ve bütün aileme özel olarak teşekkür ediyorum.

Demirtaş'ın mesajının devamı ise şöyle: Sizlerin mücadelesi, emeği, morali ve desteği beni her zaman ayakta tuttu ve güç verdi. En büyük kaygım bu anlamlı desteğe layık olmak ve sizleri mahcup etmemektir. 

Demirtaş cezaevinde yatmakta olan Figen Yüksekdağ'a ve diğer siyasi tutsaklara selamlarını iletti: HDP’de birlikte eşbaşkanlık yapmaktan onur ve mutluluk duyduğum ve şu dakikaya kadar da seçilmiş Eş Genel Başkan olan Figen Başkanımıza, onun şahsında cezaevindeki bütün siyasi tutsaklara selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
 Direnişe faşizmin cevabı tutuklama olacaksa, bin tane daha yeni hapishane yapsalar, bizi dolduracak yer bulamamalılar. HDP böylesi bir kararlı ve cesur duruşu, geç kalınmış öncülüğü derhal üstlenmelidir
 Bütün içtenliğimle söylemek isterim ki, halen sizlere karşı mahcup ve borçlu hissediyorum kendimi. Çünkü bizler "Mezar taşıma, 'halkına borçlu gitti' diye yazın" inancına sahip olanların geleneğinden geliyoruz.
 Kongremizin büyük bir başarı, coşku ve heyecan ile tamamlanacağına olan inancımla büyük bir hasretle hepinizi kucaklıyorum. Hücre arkadaşım Abdullah Zeydan ile birlikte hepinize selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.

Demirtaş mesajını şu slogan ile noktaladı.

''BÜYÜK DİRENECEĞİZ, BÜYÜK KAZANACAĞIZ!
MUTLAKA KAZANACAĞIZ!''

Editör: TE Bilişim