Gazete Emek-Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan, "Sen onu bunu boş ver de Diyarbakır'a bir daha gidersen "Kim hırsız" diye bir sor." dedi. 

 

 

Twitter'dan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki açılışta kullandığı "Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil" ifadelerini alıntılayan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor! Sen onu bunu boş ver de Diyarbakır'a bir daha gidersen "Kim hırsız" diye bir sor. Yalnız, mitinge gidecek kardeşlerim yanlarına kıymetli eşya almasınlar. Ne olur ne olmaz." 


 

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

 

Erdoğan, bugün Diyarbakır'da toplu açılış töreninde Demirtaş'a yönelik şunları söylemişti:

 

"Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlük ile alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını benim Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Şu anda bir tane Eş Başkanları var. Kürt mü? Değil. Ama o da yine aynı şekilde benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunların oyununa gelmeyeceğiz."


 

Editör: TE Bilişim