Gazete Emek- Manisa, Saruhanlı ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre saat 10:21'de gerçekleşen depremin derinliği 9.29 km olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1, derinliğini 4.1 km olarak duyurdu.

Deprem Aydın ve ilçelerinde de hissedilirken, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Sarsıntıyla birlikte yurttaşlar, Manisa ve çevre illerde yurttaşlar evlerinden dışarı çıktı. Deprem Balıkesir'de de hissedildi. Depremi hissedenler sokağa çıktı.

DEPREM SIRASINDAKİ PANİK KAMERADA

Bu arada deprem sırasında vatandaşların yaşadığı panik, kameralara yansıdı. Saruhanlı ilçesinde Hükümet Caddesi'ndeki bir lokantanın sahibi ve 1'i çocuk 4 müşterisi, sarsıntıyla yerlerinden fırlayarak kendilerini dışarı attı. O anlar lokantanın güvenlik kameralarına yansıdı. Lokantanın işletmecisi Zafer kaya (37), "Müşterilerle konuşurken, birden sallanmaya başladık. Sarsıntı artınca elimizde ne varsa atıp, dışarı kaçtık. Çok şükür canımıza bir şey olmadı" dedi.

SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Depreme encümen toplantısında yakalanan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Saruhanlı’da 5.5 büyüklüğünde deprem yaşadık. Belediyede encümen toplantısındaydık. Belediye binamız müthiş sallandı. Kendimizi dışarıya zor attık. Saruhanlı’da yaşayan hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Yaralananlar varsa acil şifalar diliyorum. Şu anda ne olduğunu bilmiyoruz. Ekibimizle birlikte sahaya çıkıp hasar tespiti yapacağız. Tüm Saruhanlımıza geçmiş olsun”

SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir," dedi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise ""Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalarımız devam ediyor. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız sürüyor. Elbette ki ilk etapta eğer herhangi bir hasar varsa hemen ona göre bizim afet planlarımıza uygun şekilde harekete geçilecek," dedi.

VALİLİK: ŞU ANA KADAR ULAŞAN BİR HASAR BİLGİSİ YOK

Manisa Valiliği'nden, Soruhanlı'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıldı. Valiliğe, şu ana kadar herhangi bir hasar bilgisinin ulaşmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"26.06.2020 tarihinde saat 10:21 de merkez üssü İlimiz Saruhanlı İlçesi Kumkuyucak Mahallesi olan 5,5 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Depremle ilgili Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar bulunmamakla birlikte, hasara yönelik tarama çalışmaları devam etmektedir. "

3 EVDE ÇATLAK OLUŞTU

Depremin merkez üssüne yakın Kumkuyucak Mahallesi'nde vatandaşlar büyük korku yaşadı. Kumkuyucak Mahallesi Muhtarı Nuri Karacaoğlu, "Şu anda eski 3 evin duvarlarında çatlak var. Can kaybı yok. Vatandaşlar korkudan dışarı çıktı. Tedirginlik sürüyor" dedi.

İZMİR’DE DE PANİĞE NEDEN OLDU

Deprem, İzmir’de de korkulu anlara neden oldu. Sarsıntıyla birlikte İzmir'deki yurttaşlar evlerden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki esnaf da depremi hissedince büyük panik yaşadı. Vatandaşlardan Ali Yoktan, "Depremi o kadar şiddetli hissettim ki gözlerim arkama geldi sanki. Bu kadar şiddetli bir depremi uzun zamandır ilk kez yaşadım. Böyle bir şey yaşadık. Allah’a şükür ki insanlara bir şey olmadı. Sokakta bir panik havası vardı. Bütün herkes apartmanlardan indi. Bu korku, Allah’ın korkusu insanları bir yere topladı. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu.

Çay ocağı işletmecilerinden Deniz İçerlioğlu ise, "Deprem sırasında dükkanın önünde oturuyordum. Bir anda sallandık. Esnafın birçoğu dışarı çıktı. Hepimiz sokağa toplandık. Daha önce de ufak ufak depremler yaşamıştık ama diğerleri daha küçüktü. Belirli aralıklarla Manisa’da da İzmir'de de depremler oluyordu. Bu depremde baya sallandım. Başımız döndü" şeklinde konuştu.

'RAFLARDAKİ ÜRÜNLER DÖKÜLDÜ'

Aydın'ın Nazilli ilçesi Hürriyet Caddesi'ndeki bir elektrikçi dükkanında tavanda asılı olan avizeler depremin etkisiyle, sallanıp, birbirine çarptı. Raflardan bazı ürünler dökülürken, birkaç ampul kırıldı. Elektrikçi dükkanının sahibi Adem Aras, "Deprem sırasında iş yerindeydim. Oturduğum tekerlekli koltuk bir anda kaydı. Daha sonra tavanda teşhir amaçlı astığımız avizeler sallanıp, birbirine çarpmaya başladı. Raflardaki ürünlerden bazıları döküldü. Panikle dışarı çıkıp, canımı kurtardım. Dükkanda o anlarda müşteri yoktu. Çok kuvvetli bir sarsıntı olduğu için ilk anda merkez üssünün Aydın olduğunu düşündüm" dedi.

21 ARTÇI SARSINTI

Depremin olduğu saat 10.21'den 11.50'ye kadar geçen sürede bölgede büyüklükleri 1 ile 3.6 arasında değişen 21 artçı sarsıntı kaydedildi.

MANİSA'DA ÖNCEKİ DEPREMLER

Manisa, daha önce de birçok kez sallandı. AFAD verilerine göre Kırkağaç ilçesinde geçen 28 Ocak'ta 4.8, Kırkağaç ilçesinde geçen 18 Şubat'ta 5.2, Akhisar ilçesinde 24 Şubat'ta 4.8, Kırkağaç ilçesinde 8 Mart'ta 3.5 ve Kırkağaç ilçesinde 29 Mayıs'ta 3.8 büyüklüğünde birçok deprem oldu. Bu depremler korku yarattı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim