Gazete EmekDersim'de orman yangınlarına karşı mücadele eden sanatçı Ferhat Tunç'a, yaya olarak 'Trafiği tehlikeye attığı' gerekçesiyle para cezası kesildi.

Dersim'de askeri operasyonlar sonucu çıkan yangınlara karşı gönüllü ekiple beraber mücadele veren sanatçı Ferhat Tunç'a para cezası kesildi. İncelemeler yapmak için bölgeye gitmek isteyen aralarında vekillerin de bulunduğu HDP heyeti 28 Ağustos'ta Dersim - Elazığ yolunda askerler tarafından durdurulmuştu. Heyetle birlikte olan ve durumu protesto etmek için yapılan oturma eylemine katılan Tunç'a para cezası kesildi.

Yaya olduğu belirtilen Tunç'a 108 TL para cezası kesilerek, "Geçitlerde yayanın trafiği engelleyecek davranışlarda bulunması" gerekçesi öne sürüldü. 
 
TUNÇ: UÇAN KUŞA BİLE CEZA KESECEKLER

Verilen para cezasına tepki gösteren Tunç, "Tam çadır devleti künyesine yakışır bir mizansen" vurgusunda bulundu. "Yangını yaya bile gidip söndüremezsin diye ellerinden geleni yapıyorlar" diyen Tunç, şöyle devam etti: "Medeni dünyanın aksine ters yöne dönünce bir ülke, hukuk, değer ve ilkelerden yoksun olur. Kendi nobran gücüne tapan ve suçlarını örtmek için bırakın yürümeyi, yakında uçan kuşa bile ceza kesecekler. Dersim'e gelen milletvekilleri yangın yerine gitmesin diye, yolları tüm geçişlere kapatan kendileri. İnsanların seyahat özgürlüğünü engelleyerek aslında suç işleyen de kendileri. Bu uygulamanın hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu belirterek yolların açılmasını talep ettiğimiz için trafikte yaya kurallarını ihlal etmişim. Resmiyette OHAL kalktığı için 'kabahatler suçu' uygulaması yerine trafik kurallarını ihlalden kesmişler cezayı. Hiçbir şey şaşırtmıyor artık. Kasa boş, varlık fonuna para mı lazım acaba?"


Kaynak: Artı Gerçek
 

Editör: TE Bilişim