Gazete Emek- Londra'da 3-4 Aralık'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesinde temsilciler, bir Rusya saldırısı karşısında Polonya, Litvanya, Latviya ve Estonya'nın savunulması amacıyla hazırlanan askeri plana 29 üye ülkeden resmi destek almaya çalışıyor.

Türkiye ise NATO'nun YPG'yi "terör örgütü" olarak tanımasını ve örgütle mücadelesine daha fazla siyasi destek verilmesini talep ediyor. Uluslararası haber ajansı Reuters, söz konusu talebi ismini vermediği Türkiyeli bir diplomatik kaynağa dayandırdı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Reuters'a konuşan diplomatik kaynak, NATO'nun bu sene içinde, güney sınırından gelecek saldıları da kapsayan güvenlik planına destek verdiğini ancak Washington'un ve diğer bazı ülkelerin sonrasında desteklerini çektiğini söyledi. Kaynağa göre planda, "YPG'nin Ankara'ya terör tehlikesi oluşturduğunun" kabul edilmesi ibaresi de yer alıyordu. Söz konusu diplomatik kaynak, "Eğer bizim savunma planımız bildiriye dönüşmezse, diğer bildirinin de (Baltık ülkeleri ve Polonya planı) yayımlanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Aynı kaynak, "Baltık planını içeren sonuç bildirisini yayımlamak istiyorlarsa, bizim planımıza da özen göstermek zorundalar" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim