Gazete Emek-KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönebilmek için Ankara'da 75 gün boyunca açlık grevine giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara'da gözaltına alındı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, iki emekçinin derhal serbest bırakılmasını istedi. 


Ankara'da açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmaları ile ilgili DİSK Genel Başkanı Kani Beko açıklama yaptı. 

Beko açıklamasında “75 gündür ‘işimizi istiyoruz’ diyerek açlık grevi yapan iki eğitim emekçisinin gözaltına alınması hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi ateşe benzin dökmekten başka bir anlama da gelmemektedir. Unutulmasın ki, hiçbir yargı kararına dayanmadan KHK ile suçlu ilan edilip işlerine son verilen yüz binin üzerinde kamu emekçisinin ve binlerce işçinin, haklarını savunmak için gidecek mahkemeleri bile bulunmamaktadır” dedi. 

Beko, gözaltındaki Gülmen ve Özakça'nın sağlıklarıyla ilgili tüm olumsuzlukların sorumluluğunun ülkeyi yönetenlerin omuzlarında olduğunu ifade ederek, “Bu iki genç eğitim emekçisi derhal serbest bırakılmalı ve hukuksuz biçimde işten atılan herkes acilen işine ve aşına kavuşmalıdır!” 

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim