Gazete Emek- Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre makalede, “Ateizm Tanzimat’tan başlayarak artan bir hızla ülkemiz aydınları arasında yayılmaya başlamış nerede ise aydın olmanın ayırıcı bir niteliği haline gelmiştir” denildi. Ayrıca makalede ‘dinî görünümlü’ cemaat, tarikat ve grupların dini ticari ve siyasi yönden istismar ederek bazı insanları dinden uzaklaştırdığı ifade edildi.

‘DİN-BİLİM İLİŞKİSİ SAĞLAM KURULMUYOR’

Bunların yanı sıra din-bilim ilişkisinin sağlam bir zemine oturtulamamasının özellikle gençlerin din iklimi ve manevî değerlerden uzaklaşmasına neden olduğu savunuldu.

‘IŞİD, DİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR’

İslamcı terör örgütlerinin de ateizme yönelmede etkisi olduğuna değinilen makalede “El-Kaide, Boko Haram 46, eş- Şebab, en- Nusra, Taliban, Daeş, Selefilik gibi sözde İslâmcı örgütlerin din yorumları özellikle gençleri İslâm’dan uzaklaştırarak ateizme, deizme, nihilizme ve benzer din karşıtı akımlara yönelmelerine neden olmaktadır. Neden ateist veya nihilist olduğu sorulan bireylerin birçoğu ifade ettiğimiz din anlayışlarını öne çıkarmaktadırlar” ifadeleri yer aldı.

2020 YILI İÇİN 350 BİN TL

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi, Diyanet İlmi Dergi’nin 2020 yılı sayıları için basım hizmeti ihalesi yaptı. 27 Şubat’ta yayımlanan ihale sonucuna göre derginin 2020 yılı basım hizmeti için toplam 350 bin TL harcanacağı belirtildi.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim