Gazete Emek- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı öncesi Ayasofya'da incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbaş, 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'nın ilk cuma namazıyla ibadete açılacağını hatırlatarak, bütün hazırların devam ettiğini söyledi.

Erbaş, "Halısı seriliyor. İçeride hem tadilat, diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede, avluda temizlikler, bahçe düzenlemesi ve halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler devam ediyor. İnşallah cuma gününe her şey hazır olur" şeklinde konuştu.

Ali Erbaş, bir gazetecinin camide kaç kişinin ibadet edebileceğini sorması üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"Tabii caminin içinde sosyal mesafeye uyarak, birer metre arayla düzenleme oluyor. Şu an rakam olarak bilmiyorum ama yani 700-800-1000 kişi arası ara bölmelerle olabilir. Tabii hemen iç avlu var. İç avluda da yine namaz kılanabilecek sosyal mesafeye uygun şekilde. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah."

"FRESKLER PERDELENİYOR"

Duvarlarda bulunan mozaik, sembol, fresklerle ilgili çalışmaların sorulması üzerine Erbaş, şunları kaydetti:

"Onlar şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer freskler, resimler de şu an perdeleniyor. Teknolojik imkanlardan faydalanarak inşallah bu sistem de kuruluyor. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor."

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim