Gazete Emek- Diyarbakır’da soru işaretleri ile dolu 500 milyonluk kuyumcu vurgunuyla ilgili soruşturmada gözler Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında üst düzey bürokratların bulunduğu kuyumcu vurgunu ile ilgili, MASAK’tan gelecek rapora göre soruşturmayı derinleştirecek.

Diyarbakır’da saadet zinciri modeli ile esnaf, emniyet ve yargı mensubu ile birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayarak, “Paranızı işleteyim. Size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek son 2 yıl içinde 500 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen vurgunla ilgili soruşturma sürüyor.

RAPOR İLE SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLECEK

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) gelecek rapor doğrultusunda soruşturmayı derinleştirecek. Kara para trafiğini araştıracak olan MASAK, kuyumcuların gayri menkul ve mali hareketliliğini inceleyecek. MASAK raporunda, herhangi bir para hareketliliğini tespit ederse çok sayıda kişinin mal varlıklarına tedbir koydurabilecek. Öte yandan TCK’ya göre, soruşturma sonunda şüphelilerin usulsüz servet edindikleri saptanırsa mal varlıklarına el konulacak.

NE OLMUŞTU?

Ne olmuştuDiyarbakır’da tarihe geçen 500 milyonluk kuyumculuk vurgunu geçen Haziran ayında 50 kişinin polise şikayetçi olmasıyla ortaya çıkmıştı. Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'ndaki kuyumcuya üst düzey bürokrat, esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından kişiler, "size kar payı vereceğiz" adı altında para ve ziynet eşyası emanet etti. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Z. O., ağabeyi Z. O. ve ortakları S. A., 300 ile 500 milyon civarında olan para ve ziynet eşyası ile ortadan kayboldular. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’un talimatıyla derinleşen soruşturma kapsamında kuyumcular Adana’da yakalanmış, şüpheliler ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanmıştı. 

Kaynak: Tigris Haber

Editör: TE Bilişim