Gazete Emek- Diyarbakır Sağlık Platformu, koronavirüss salgınına yakalandıktan sonra yaşamını yitiren Dr. Mehmet Kan’ı anmak ve önlem alınmadığı için sağlık çalışanlarının yaşamını yitirmesine dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” yazılı pankart açılırken, sağlıkçılar Kan'ın fotoğrafları taşıdı. 
 
'HER SAAT BİR ARKADAŞIMIZ VİRÜSE YAKALANIYOR' 
 
SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, ihmaller yüzünden sağlık çalışanlarının birer birer yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ellerindeki olanakları doğru kullanamadıkları için her gün, her saat, her dakika bir arkadaşımız virüse yakalanıyor. Yaşamını yitiriyor. Sağlık örgütleri olarak hep bir arada durmayı önemsiyoruz. Bu ihlallere karşın hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.
 
'ÖZGÜN VE ÖFKELİYİZ' 
 
Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Elif Turan ise kentte yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 7'ye ulaştığını kaydederek, bunun en büyük etmelerinden birinin koruyucu ekipman eksikliği olduğunu söyledi. Her gün onlarca sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını belirten Turan, "Özgünüz ama öfkeliyiz de. Koruyucu ekipmanlar hem yetersiz hem de kalitesiz. Birileri başarı algısı oluşturmaya çalışırken, arkadaşlarımız virüse yakalanarak yaşamını yitiriyor. Bu algı yerine sağlık çalışanlarının yaşam hakkını gözeten bir adım atılsın. Tüm yük sağlık emekçilerinin omuzundadır. Çalışma koşulları düzeltilmeli” diye seslendi. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim