Gazete Emek- Operasyonun Ortadoğu ve Türkiye’deki kaosu daha da derinleştireceğini belirten partiler, “hükümetin ‘terör koridoru’ söyleminin kamuoyunu manipüle etmeye yönelik” olduğunu savunurken, devam eden operasyonun Kürt düşmanlığını daha da kışkırtacağını ve Türkiye’de gerginliği arttıracağını belirtti.

Açıklamada hükümetin son gelişmeleri bahane ederek OHAL ilan edebileceği vurgulanırken, “Zaten kuşa çevrilmiş olan demokratik hak ve özgürlüklerin tümden rafa kaldırması her an gündeme gelebilir” denildi.

Ayrıca, “Fırat’ın doğusuna fırlatılan füzeler, aynı zamanda ekonomik sorunlarla boğuşan, her gün yapılan zamlar altında inleyen halkın lokmasını daha da küçültecektir. Bu saldırıların faturası başta Kürtler olmak üzere tüm vatandaşlara ve demokrasi güçlerine kesilecektir” ifadesi kullanıldı.

Operasyonun sonlandırılmasını ve Türkiye’nin Fırat’ın doğusundan çekilmesini isteyen partiler bir de çağrıda bulundu: “Başta ABD olmak üzere AB ve uluslararası toplumu ve kuruluşlarını, kamuoyunu saldırılarını durdurması için Türkiye’ye yönelik baskılarını artırmaya çağırıyoruz. Türkiye’deki demokrasi, barış ve özgürlük güçleri, emek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları saldırılara karşı seslerini yükseltmelidirler.”

Bildiriyi imzalayan partiler şöyle: Azadi Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Partîya Azadi, Kürt Demokratlar Platformu, İnsan ve Özgülük Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim