Gazete Emek- HDP’nin yüzde 71 oy almasına karşın KHK ile ihraç edilen aday yerine mazbatayı alan AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan portresi önünde saygı duruşuna geçtiği görüldü.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Beyoğlu, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik“ sözünü kendimize hayat felsefesi edindik. PırıltılarSadece 772 gün değil, bir ömür hizmet etmeye hazırız'' ifadelerini kullandı.


Beyoğlu'nun paylaşımı Bağlar Belediyesi sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın toplantısına işaret etti: Perşembe günü haber kanalları art arda son dakika geçerse şaşırmayın


 

“İCRAATIMIZA BAKSINLAR”

Sosyal medyada tartışma ve alay konusu olan video ile ilgili Medyascope’a açıklamada bulunan AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “sadece Allah’a kulluk ettiklerini, sadece milletin önünde düğme iliklediklerini” belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizim liderimizdir, devlet başkanımızdır. Elbette kendisine olan saygımızı ifa edeceğiz, gayet tabii onun yanında düğmemizi ilikleriz. Saygı, sevgi, edep ve terbiye kültürümüzün gereğidir. Bizim muhatabımız aziz milletimizdir. Çok şükür milletimiz 27 ayda nasıl hizmetler yaptığımızı görüyor, bunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu tür haber ve paylaşımları gündem değiştirme, hizmet aşkımızı gölgeleme çabası olarak değerlendiriyoruz. 20 yılda yapılmayan hizmetleri 27 aya sığdırdık. Keşke bunu yapanlar bizi hizmet noktasında eleştirebilseydi. Fakat, bunu yapamıyorlar çünkü nasıl hizmet yaptığımızı, milletimizle nasıl bütünleştiğimizi onlar da biliyor. Hiçbir algı operasyonu, hiçbir provokasyon bizi milletimize hizmet etmekten, bu kente olan sevdamızdan vazgeçiremez. Bizim hizmet dışında uğraşacak ucuz polemiklerle kaybedecek tek bir saniyemiz yoktur” dedi.

CHP'den dikkat çeken iddia: 'Paramount Otel'de kalan siyasetçi Binali Yıldırım'

AKP BAĞLAR İLÇE BAŞKANI AHMET MARUF DEMİR DE VİDEOYU SAVUNDU

Tartışmalı videoyu AKP Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir de savundu. Demir, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, izlemeyenler için videonun tartışmaya neden olan ceket düğmesinin iliklenmesi kısmını anlatarak, “Videonun tamamında -ki bu bölüm ağır çekim- kısa bir kareyi ihtiva eden bu durum sanki belediye başkanımız dini bir ritüeli yerine getiriyor gibi bir algıya, doğrusu ise böyle bir algı dayatmasına sebebiyet veriyor. Bu algı dayatması neticesinde de, ‘Videonun mezkûr kısmında fotoğrafa ve fotoğraftaki kişiye karşı yapılan şeyin bir ibadetten farkı yoktur’ gibi abuk sabuk ifadeler kullanıldığına şahit oluyoruz” dedi.

Demir, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Evet, belki AK Parti’yi ve AK Parti misyonunu tanımayanlar için bütünden yoksun olarak videodaki ilgili kısım böyle anlaşılabilir. Nitekim yıllardır kişi, grup ve örgütler kültüyle büyümüş ve vesayetçi anlayışların zerk edildiği beyinlerin bu bakış açısına sahip olması da gayet doğaldır! Videonun eleştirilecek bir tarafı varsa da zaten işin ancak bu yönüdür. Videoyu hazırlayanlar bu ülkedeki bazı beyinlerin üç çeyrek asırdır her görüşten kişi, grup ve örgütler eliyle nasıl bir toplum dizaynından geçtiğini düşünmeleri ve daha dikkatli olmaları gerekirdi! Dolayısıyla, AK Parti misyonuna sahip olan ve ‘Allah’ın dışında başka kimsenin önünde eğilmeyin’ diyen bir liderin takipçilerinin o videoda gördüğü başka bir şeydir. O da şudur: Önünde ceket düğmesinin iliklendiği sadece halk ve halkın temsil edildiği hizmet makamıdır. Hep de öyle kalacaktır. Uyarı mahiyetinde ise bundan sonra çekilecek videolarda hakikati ters yüz ettirerek algı dayatmasında bulunacak kişilere malzeme olacak tarzda içeriklerin kullanılmamasını da belediyemizin medya ve tanıtım biriminden talep ediyorum.”









Kaynak:Cumhuriyet 







Editör: TE Bilişim