Gazete Emek- HDP’nin yapacağı açıklama öncesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne çıkan tüm yollar kapatılarak çok sayıda polis konumlandırıldı.

Caddelerde çok sayıda polis eşliğinde TOMA araçları ile zırhlı araçlar da bulunuyor.

Belediye önünde açıklama yapması engellenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, herkese "Her yerde ses çıkartın, durdurun hayatı" çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı, kenttin Urfa, Mardin, Elazığ ve Silvan girişlerinde ise sabah saatlerinde sıklaştırılan araç kontrollerinin yerini engellemeye bıraktığını aktarıyor.

Kontrol noktalarında askerlerin araçların kente girişine izin vermediği ve ana girişlerin dışındaki tüm ara yollara da askerlerin yerleştirildiği belirtiliyor.

Engelleme nedeniyle karayollarında uzun araç kuyruklarının oluştuğu da gelen bilgiler arasında.

HDP Milletvekili Hişyar Özsoy’un aracının da saat 10.00’dan bu yana aracının geçişine izin verilmediği bildiriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet binası önünde yapılacak açıklamaya katılmak için HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları Lise Caddesi’nde bir araya geldi.

Temelli’nin açıklama yapacağı sırada polis, milletvekillerine ve belediye eşbaşkanlarına müdahale etti. Yurttaşların da milletvekillerin bulunduğu noktaya girişlerine izin verilmedi.

TOMA’larla yurttaşlara tazyikli su sıkılırken, polis müdahalesinde HDP Milletvekili Ayşa Acar Başaran’ın yaralandığı belirtildi.

Polis müdahalesi sonucu bir kişinin de kafasından yaralandığı kameralara yansıdı.

TEMELLİ: HER YERDE SES ÇIKARTIN, HAYATI DURDURUN

Belediye önünde açıklama yapması engellenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, herkese "Her yerde ses çıkartın, durdurun hayatı" çağrısı yaptı.

Temelli, "Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede onurlu barışı var edene kadar, demokratik cumhuriyeti var edene kadar asla vazgeçmeyeceğiz. Her yerden ses çıkartın, durdurun hayatı. Bizimkisi bir hukuk ve adalet mücadelesidir. İradenize geleceğinize sahip çıkın. Dün olduğu gibi bugün de meydanlardayız. Faşizmi yıkacağız, bu ülkeyi mutlaka özgürleştireceğiz, mutlaka kazanacağız" dedi.

 Polis kayyum protestolarına sert müdahale etti. Polisin cop ve biber gazı ile müdahale ettiği HDP’li milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Feleknaz Uca yaralandı hastaneye kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim