Gazete Emek- Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde site içinde iki blok arasında geçen elektrik gerilim hattı  sitede yaşayan vatandaşların kabusu haline geldi. Sitenin yapımı aşamasında ortaya çıkan sorunun giderilmesi için defalarca DEDAŞ’a başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten vatandaşlar,”Çocuklarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek?” diyerek yetkililerden destek istedi.

Sitenin içinden geçen yüksek gerilim hattı büyük tehlike ve risk oluşturarak vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Akıllara durgunluk veren ihmalin olduğu yer Kayapınar ilçesi Tekel Mahallesi’nde bulunan Ay Yapı Sitesi. Sitenin içinde iki blok arasında geçen elektrik yüksek gerilim hattı vatandaşlar ve özellikle de burada oyun oynayan çocuklar için kırmızı alarm veriyor.

SİTE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Site sakinleri defalarca Dicle Elektrik Anonim Şirketi (DEDAŞ) nezdinde girişimlerde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını dile getirerek yetkilileri göreve çağırdı.

Gerilim hattının hemen yakınında çocuk oyun grubu bulunduğunu belirten vatandaşlar, her an için ölüm riski ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek hattın kaldırılmasını istiyor.İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirten vatandaşlar,”Defalarca başvurmamıza ve talepte bulunmamıza rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Hepimiz risk altındayız. Çocuklar burada oynuyor. Çocuklarımızın başına bir kaza gelirse bunun vebalini kim üstlenebilecek?. Bu işin şakası yok. Herkesi göreve davet ediyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

Kaynak: Tigris

Editör: TE Bilişim