Gazete Emek- Açlık grevindeki Leyla Güven ve diğer tutuklular için önümüzdeki hafta Cumartesi Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndan büyük bir miting yapılacak. 

"Demokrasi özgürlük ve adalet" adıyla yapılacak olan mitinge çevre illerden de katılım çağrısı yapıldı. 

Miting tertip komisyonu ise Diyarbakır valiliğine izin için başvuruda bulundu. Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 

Miting Tertip Komitesinin 19 .02.2019 (Cumartesi) günü yapılacak olan Demokrasi Özgürlük ve Adalet mitinge ilişkin basın açıklaması metnidir.

Bilindiği gibi DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven; Türkiye’yi savaş politikalarına mahkum eden, ülkeyi uçuruma sürükleyen, otoriter anlayışı yaygınlaştıran ve Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı 8 Kasım 2018 tarihinden beri açlık grevi direnişini sürdürmekte ve Sayın Leyla Güvenin başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ceza evlerinde yayılarak büyümektedir.

İki ayı geride bırakan bu direniş başta Leyla Güven olmak üzere eylemciler açısından kritik bir aşamaya girmiştir. Eylemcilerin talepleri kabul edilmediği takdirde ortaya çıkacak her türlü sonuç toplumdaki fay hatlarında kırılma yaratacak boyuttadır. 

Olası ortaya çıkacak bu istenmeyen sonuçlardan ve eylem ile eylemcilerin taleplerini görmezden gelen AKP iktidarı sorumludur. 

Bu insani ve hukuki talep tüm bileşenlerimiz ve halkımız adına bizimde talebimizdir.

Her birimize ve toplumun tamamına büyük sorumluluklar yükleyen bu eylemin taleplerinin karşılanması için harekete geçme zamanı olup;

19.01.2019 Cumartesi günü 12,00-16,00 saatleri arasında Amed İstasyon Meydanında “DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK VE ADALET” Mitingi düzenlenecektir. 

Mitingi için tertip komitesi oluşturulmuş Valilik Makamına baş vurulmuştur.

Tüm bunlara karşı sesimizi yükseltmek için, bölge ve amed halkını mitinge katılım sağlanmasını bekliyoruz.

Foto: Arşiv
                             

Editör: TE Bilişim