Gazete Emek- Diyarbakır güne gazeteci gözaltılarıyla uyandı. Aralarında DFG Eşbaşkanı Serdar Altan'ın da bulunduğu çok sayıda Mezopotamya Ajansı ve Jinnews çalışanının da bulunduğu gazeteciler gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Mezopotomya Ajansı'nın haberine göre Diyarbakır’da DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ve JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş'ın da aralarında olduğu çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.  

Diyarbakır’da gazetecilere yönelik operasyonda gözaltı sayısı 21'e yükseldi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan gazetecilerin sayısı artıyor. Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editör Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın ve Abdurrahman Öncü gözaltına alındı. Yine, aynı soruşturma kapsamında Feynaz Koçuk da Gebze'de gözaltına alındı. 

 

AKDENİZ VE BAYRAM GÖZALTINDA

 

Çınar ilçesinde kent merkezine gelen gazeteciler Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram da kimlik kontrolünün ardından gözaltına alındı. “İfadeniz var” gerekçesiyle gözaltına alınan gazetecilerin hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilinmiyor.

KISITLAMA KARARI GETİRİLMİŞTİ

Diyarbakır'da gözaltına alınan gazetecilerin dosyasına kısıtlama kararı getirilmişti.

 

Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. 


 

Editör: TE Bilişim