Gazete Emek- Diyarbakır'da OHAL'in kalkması ile birlikte yeniden Koşuyolu Parkı'na taşınan kayıp eylemine bugün son dakikada yasak geldi.

Diyarbakır’da İnsan Haklar Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının her hafta cumartesi günü düzenlediği “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” eylemi Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı. Koşuyolu Parkı ve Yaşam Hakkı Anıtı etrafında polis yoğun önlem alarak kimsenin anıta yaklaşmasına izin verilmedi.


 
İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Raci Bilici ve kayıp yakınları Koşuyolu Parkı’nı ablukaya alan polislerle yasağın kalkması için görüşüyor. Saat 12.00’da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılması planlanan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de katılacağı duyurulmuştu.

Gözaltında kaybedilen, faili meçhul veya yargısız infaza kurban giden kayıpların akıbetini araştırmak ve faillerin açığa çıkartılması amacıyla İHD ve kayıp yakınlarının “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 499’uncusu gerçekleşecekti. Her hafta Koşuyolu Parkı’nda gerçekleşen eylem, OHAL döneminde İHD Diyarbakır Şubesi’nde gerçekleşiyordu. OHAL’in kaldırılmasıyla birlikte eylem yeniden Koşuyolu Parkı’nda yapılmaya başlanmıştı.


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim