Gazete EmekDiyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde dün sabah saatlerinde Sümer Park’ta arkadaşıyla otururken polis tarafından vurularak öldürülen 20 yaşındaki Recep Hantaş ile ilgili 2 polis tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkemeye çıkarılan polislerden biri tutuklanırken, diğer polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HANTAŞ’IN AĞABEYİ DURMADIYSA AYAĞINA BİR KURŞUN SIKILSAYDI, NEDEN DÖRT KURŞUN?’

Valilik, Recep Hantaş’a ilişkin sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, gencin “dur” ihtarına uymadığını iddia etmişti.

Bugün Artı TV’den Bahar Kılıçgedik’e konuşan Hantaş’ın ağabeyi Efe Hantaş ise şunları söyledi: “Polisle görüştüm bana “acil hastaneye gelmeniz lazım” dedi. Ben gittim, polis ablukasıyla karşılaştım. ‘Bekleyin size bilgi vereceğiz’ dedi. Bayağı bekledik, hiç kimseden bilgi alamadık. Bilgi almak amacıyla ısrar ettim. Beni aldılar içeri. Gidip savcı ile görüşecektik sözde. Ama savcı yerinde değildi. Bizden önce otopsi yapılmış, dikişleri kapatmışlar. Teşhis amacıyla bizi çağırıyorlar gelin cenazenizi alın diye.

Vali ‘üstümüze geldi, dur ihtarına uymadı’ demiş. Madem dur ihtarına uymadı, polislerin üstüne geliyorsa neden etkisiz hale getirmediler. 1 kurşun sıkın o zaman ayağına, neden dört kurşun vurulmuş.

Otopsi rapordan, ne de nasıl ne zaman vurulmuş haberimiz yok. Şu an onlar saat 3.20 diyor ama, belki akşamdan beri vurulmuş sabaha kadar morgda kalmış. Çünkü biz gittiğimiz zaman her şey halledilmişti. Otopsi bizden önce yapılmış, savcı bizden önce gitmiş.”

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim