Gazete Emek- Diyarbakır'da sabah saatlerinde Rosa Kadın Derneği ve çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Baskınlardan SKM MYK Üyesi Satiye Ok, Demorkratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, Barış Annesi Nezahat Teke, Jinnews Muhabiri Beritan Canözer'in de aralarında olduğu 22 kadın gözaltına alındı.

TIKLAYIN- 103 Emekli amiralden ortak bildiri! AKP-MHP'den sert tepki ve soruşturma

"HEYECANLI MUHABİR"

Diyarbakır'da haber takip ederken, Aralık 2015'te gözaltına alınan gazeteci Beritan Canözer, dört gün boyunca TEM’de tutulmuş ve makul şüphe kapsamında “heyecanlı olduğu için” gözaltına alındığı söylenmişti.

Canözer 19 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemece, haber notları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianameye göre, Canözer "örgüt propagandası" ve "örgüt üyeliği" ile suçlanmıştı.  Canözer’in gözaltına alındığı eylemde kitleyi yönlendirdiği, “haberci kimliğini kullanarak örgüt propagandası yaptığı” iddia edilmişti.

Canözer, 13 Mart’ta Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. Hakkında açılan davanın 29 Mart 2016'da görülen ilk duruşmasında tahliye edilmişti. Canözer, 19. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nde de Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

TIKLAYIN- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Haddinizi bilin ve yerinizde oturun

ROSA KADIN DERNEĞİ’NE BASKIN

Ayrıca Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese polislerce baskın düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Dernekte polis araması sürerken, kentte birçok adrese de baskınlar yapıldığı belirtildi. Barış Annesi Nezahat Teke ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dernek ve ev baskınlarının gerekçesi hakkında bilgi alınmazken, derneğin Twitter hesabında açıklama yapıldı ve “Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Burdayız, buradayız ve burada olacağız” denildi.

TIKLAYIN- Abdulkadir Selvi: "Selahattin Demirtaş’ta eksik olan bir şey var"

Kaynak: Etha

Editör: TE Bilişim