Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı'daki görev değişliği döviz piyasanı hareketlendirdi. Dolar/TL kuru dün akşamki Fed faiz toplantısı ve bugünkü TCMB faiz kararı öncesinde yükselişine devam etti.

Dolar/TL dün akşam 14,81'in üzerini test ederken, Euro/TL 16,72 seviyelerini gördü. Kur bugün 15 TL'yi geçti ve rekorunu yeniden güncelledi. Euro/TL ise 17 TL seviyesine yükselerek dolardaki rekoru takip etti.

Dolar/TL pazartesi günü rekor tazeledikten sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın müdahalesiyle 14 seviyesinin altına geri çekilmişti. Salı günü öğleden sonra yeniden yükselişe geçen dolar kuru çarşamba günü 14,80 seviyesinin üzerine tırmanmıştı.

BEKLENTİLER NE YÖNDE? 

Altın fiyatları da rekor seviyelerde gezinmeye devam ediyor. Çeyrek altın 1438 liradan, gram altın 872 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da 1784 dolara yükseldi.

Merkez Bankası bugün saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi faizin 100 baz puan indirilerek yüzde 14'e çekilmesi yönünde.

Editör: TE Bilişim