Gazete Emek- Haseke kentinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Redur Xelil, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik Çarşamba günü başlattığı operasyonunun meşru olmadığın belirterek, “4 yıldır Türkiye’ye tek fişek bile atılmadı”diye konuştu.

Suriye’de en güvenlikli bölgenin Kuzey Suriye olduğuna dikkat çeken Xelil, Türkiye’ye hiçbir şekilde tehdit olmadıklarını ancak Türkiye’nin sivil ve asker ayırımı yapmaksızın bu bölgeye düşmanlık beslediğini söyledi.

“Şimdiye kadar 45 savaşçımızı şehit verdik” diyen DSG’li yetkili, “Güçlü bir morale kendimizi savunmaya devam edeceğiz. Şu anda şehit olanlarda IŞİD’i yenilgiye uğratanlardır” dedi.

Xelil, Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrin Xelef’in bugün Kamışlo uluslararası karayolu üzerinde IŞİD’in saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, yakınlarına başsağlığı diledi.

IŞİD’le savaşta tüm güçleriyle savaştıklarını belirten Xelil, “11 bin şehidimiz, 22 bin yaralımız var” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin saldırılarına son vermesi gerekiyor” diyen Redur Xelil, “sözlerine şunları ekledi:

“Türkiye’nin işgali IŞİD’i yeniden canlanmasına neden oluyor. IŞİD’lilerin bırakılması ve kaçmalarına yönelik tehdit oluşturmaktadır.”

Uluslararası koalisyonun saldırıları durdurulması için hiçbir pratik adım atmadığını ve kendilerine yardım edilmediğini belirten Xelil, “En azından havadan saldırıları engeleyebilirler.Müttefiklerimiz IŞİD’le savaşta bizi desteklediler ancak şu anda da kendilerini geriye çektiler” dedi.

Editör: TE Bilişim