Gazete Emek- DSG açıklamasında Türkiye'nin Kobani, Resulayn, Tel Abyad ve Tel Tamer'de 1100 kilometrekarelik alanı daha ele geçirdiği iddia edildi. DSG açıklamasında söz konusu alanda 56 köyün yer aldığı belirtildi.

Türkiye'nin ateşkesi ihlal etmeye devam ettiğini ve "insani felaketin ölçeğini  kasten artırdığını" öne süren DSG, ihlaller nedeniyle yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını ve onlarcasının ya öldüğünü ya da yaralandığını iddia etti.

TSK ve SMO'nun ateşkes gününden bu yana karadan 108 noktaya saldırı düzenlediği iddia edilen DSG açıklamasında silahlı insansız hava araçlarının 82 noktayı bombaladığı ve birçok noktaya da topçu atışı yapıldığı belirtildi. Çatışmalarda 182 DSG üyesinin hayatını kaybettiği, 243'ünün ise yaralandığı ifade edildi.

Türkiye'nin ateşkese kararlı bir görüntü vermek istemesinin "kamuoyunu yanıltma" amacı taşıdığını iddia eden DSG, TSK'nın harekata adı geçen bölgelerde devam ettiğini açıkladı.

ABD'YE 'POZİSYON' ÇAĞRISI

Açıklamada ABD'ye de çağrı yapan DSG "Ateşkes şartlarını ABD'nin garantileriyle kabul ettik. ABD garantör olarak sorumluluklarını üstlenmeli ve Türkiye ile silahlı grupların gerçekleştirdiği ihlallerle ilgili adil bir konum alarak, daha ikna edici bir cevap vermeli ve net bir pozisyon belirlemelidir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim