Gazete Emek- Açıklamada, 17 Ekim de Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, Suriye Demokratik Güçleri'nin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etttiklerini belirten TSK, geri çekilmelere yönelik, "Kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir" ifadesine yer verdi.

TSK: ABD'Lİ ASKERİ YETKİLİLERLE KOORDİNEYE DEVAM EDİLMEKTEDİR

Bu kapsamda yaklaşık 55 araçlık bir konvoyun Rasulayn’a (Serekaniye) giriş yaptığını, 86 araçlık bir konvoy da Tel Tamir istikametinden çıkış yaptığını duyuran TSK, ABD ile yapılan mutabakata rağmen,17 Ekim 2019, saat 22.00’den itibaren toplam 22 taciz-ihlal gerçekleştirildiğini iddia etti. TSK, ihlal iddialarına ilişkin, "Konuyla ilgili ABD askeri yetkilileri ile yakından koordineye devam edilmektedir" ifadesi kullandı.
 

'DSG SÖZCÜSÜ GABRİEL: ŞEHRİ TAMAMEN TAHLİYE ETTİK'

TSK açıklamasıyla aynı dakikalarda, ateşkes ve bölgeden çekilmelere ilişkin bir açıklamada Suriye Demokratik Güçleri'nden (DSG) geldi. Rasulayn'da (Serekaniye) çok fazla silahlı güçlerinin kalmadığı belirten DSG Sözcüsü Kino Gabriel tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, ABD arabuluculuğuyla Türkiye ile yapılan ateşkesin bir parçası olarak, bugün Rasulayn şehrini tamamen tahliye ettik" denildi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim