Gazete Emek- “Bütün ahlâkî değerleri ayaklar altına alan AKP faşizmi bugün insanlık dışı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi” denilen açıklamada, “Dersim'de 23 Mayıs 2017 yılında yaşamını yitiren HPG’li Agit İpek'in cenazesi önce İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) Dersim Cumhuriyet Başsavcılığına gönderiliyor. Dersim Cumhuriyet Başsavcılığı ise cenazeyi PTT’ye vererek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise 2 Mart’ta Dersim’de PTT’ye verilen cenazeyi Diyarbakır Adliyesi’ne çağrılan anneye bir kutu içinde bugün teslim etti” ifadeleri kullanıldı. 

‘HEDEF TOPLUMSAL KAOS VE GERİLİMDİR’

En ilkel savaşlarda bile ölüye saygının ve ölüyü gömmenin bir hukuku olduğunun altı çizilen açıklamada, “21. yüzyılda insanların cesedi paketlenerek koliye konuluyor ve ailelerine gönderiliyor. Bu uygulama hiçbir kutsal kitapta, hiçbir hukukta ve hiçbir toplumda yoktur. AKP halklarımızı birbirinin yüzüne bakamaz hale getirmek için elinden geleni yapıyor. Irkçılığın ve düşmanlığın da bir sınırı vardır. Ne inançlar ne kültürler ne de düşmanlıklar böyle bir uygulamayı haklı görmez. Bu tür uygulamaların hedefi toplumsal kaos ve gerilimdir” denildi.  

‘ULUSLARARASI TOPLUMUN VİCDANINA BIRAKIYORUZ’

“Bizler ve halkımız çocuklarımızın bedeni paramparça olmasına rağmen yıllarca barışın ve demokrasinin bedellerini ödedik ve savunduk” denilen açıklamanın devamında  şunlar kaydedildi: “Çünkü biz toplumun yaşadığı acıların en yakın tanığıyız. Fakat karşımızda insanlıktan nasibini almamış, güç zehirlemesi yaşayan ve iktidarda kalmak için insanlığın bütün dini, ahlâkî, insani ve hukuki ilkelerini ayaklar altına almaktan çekinmeyen bir  yapı var. Bu insanlık dışı uygulamayı kınıyoruz. Bu uygulamanın sahipleri insanlık vicdanında yargılanacak ve büyük bir öfke ile anılacaktır. Bu insanlık dışı uygulamayı tüm insanlığın, inançların, insan hakları örgütlerinin ve uluslararası toplumun vicdanına bırakıyoruz.” 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim