Gazete Emek- "Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından AKP'li yetkililer tarafından hedef gösterilen ve gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'un tutuklanmasına karar verildi. Avukatı, Kolivar'ın geçmiş dönemdeki bir Twitter paylaşımdaki ifadeden dolayı 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Burada sorgulandığı nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Cihan Kolivar'ın tutuklanmasına karar verildi.

AVUKATI: 'CUMHURBAŞKANINA HAKARET'TEN TUTUKLANDI

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık'ın aktardığına göre avukatı, Kolivar’ın tutuklanmasının ekmek açıklamalarıyla ilgili olmadığını, geçmiş dönemde attığı bir Twitter paylaşımındaki ifadelerinden dolayı ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi.

İFADESİNE ORTAYA ÇIKTI

Kolivar'ın emniyet ifadesinde, "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor" dedi.

"Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim" diyen Kolivar, "Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cihan Kolivar, HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu programda, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kolivar'ın açıklamalarına AKP'li yöneticiler tepki göstermişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir" demişti.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise Kolivar'ı hedef alarak şunları söylemişti: "Bu zihniyet, bu millete tepeden bakan bir zihniyet. İşte bu zihniyet bize karşı. Bu anlayış sadece bu adamda değil; CHP'de, HDP'de, İYİ Partide aynı anlayış var. Ahmağın önde gideni sensin. Sen millete nasıl böyle hakaret edersin? Millet adına bu adamı kınıyorum."

Editör: TE Bilişim