Gazete Emek- Elazığ depremindeki arama kurtarma çalışmalarında 3 yaşındaki Yüsra Yıldız ile annesi Ayşe Yıldız enkaz altından sağ kurtarıldılar.

Çalışmaları oğlu, gelini, biri 3 diğeri 12 yaşında iki torunu ve oğlunun kayınvalidesi göçük altında olan 70 yaşındaki Ali Yılmaz da izledi.

Depremi haber alır almaz olay yerine gelen Yılmaz, hava soğukluğunun eksilere indiği Elazığ’da 24 saattir ailesinden haber bekliyordu.

Akşam saatlerinde, Ankara İtfaiyesi ve jandarma yaklaşık 6 metre derinlikte 5 metre ilerleyerek enkaz altından Yılmaz’ın 3 yaşındaki torunu kurtardı. Kısa bir süre sonra anne Ayşe Yıldız da enkazdan sağ çıkarıldı. Ali Yılmaz’ın 12 yaşındaki torununa ulaşmak için de çalışmalar sürüyor.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan 3 yaşındaki Yüsra Yıldız’ın durumu iyiye gidiyor. Yıldız’ın başında bekleyen halası Emine Gülmez, yeğeninin enkaz altından çıkarılmasını “mucize” olarak değerlendirdi.

‘DEVAMLI ‘ANNEM ORADA MI?’ DİYE SORUYOR’

24 saattir çöken binanın yanında kardeşi ve ailesinden haber almak için babası Ali Yıldız ile beklediklerini belirten Gülmez, Ayşe Yıldız’ın kurtarılmasını bekledikleri sırada, “Yüsra ile annesi oturma odasında birliktelerdi. Deprem o esnada meydana gelmiş. Onu görür görmez ‘mucize’ dedim. Umarım aynı mucize Yüsra’nın abisi, babası ve annesi için de gerçekleşir. Yeğenim enkaz altından çıktığından bu yana annesini soruyor. ‘Annem orada mı?” dedikçe cevap veremiyorum. Sevinç ve acıyı aynı anda yaşıyoruz” dedi.

Elazığ Sürsürü'de 38 saat sonra enkazdan üç kişi çıkarıldı. Çıkarılan 2 erkek ve 1 kadının sağlık durumuyla ilgili bilgi alınamadı.

Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa ve Sürsürü mahallelerinde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Elazığ'da Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa ve Sürsürü mahallelerinde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Sürsürü'de 3 kişinin enkaz altından çıkarıldığı, Mustafa Paşa mahallesinde ise bir kişiye ulaşıldığı çıkarılanların durumlarının henüz belirsiz olduğu kaydedildi. 

31 kişinin hayatını kaybettiği, 1607 vatandaşın yaralandığı, 45 kişinin enkaz altından kurtarıldığı depremde, merkez Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerinde çöken binalarda, AFAD ve UMKE ekipleri başta olmak üzere arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için ekipler çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim