Gazete Emek- Aile ve Hizmetler Bakanlığı, Antalya’nın Elmalı ilçesinde annesi ve üvey babası tarafından cinsel istismara maruz bırakılan iki kardeşe ilişkin mahkemeye yapılan devlet korumasına alınma talebinin kabul edildiğini açıkladı.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin annesi ve üvey babası tarafından istismara uğraması ve serbest bırakılan sanıklara yönelik tepkiler sürerken, Aile ve Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Antalya Elmalı’da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da meydana gelen olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı. Babaanne, torunları 7 yaşındaki G.E.G. ile 10 yaşındaki İ.E.G.’nin cinsel istismara maruz bırakıldığını belirterek eski gelini M.A. ve eşi R.A. ile arkadaşlarından şikâyetçi oldu.

Koruma altına alınan çocuklar, R.A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Adli Tıp Kurumu da çocukların cinsel istismara maruz bırakıldığına dair rapor yazdı. Ayrıca çocukların maruz bırakıldıkları istismarı deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştığı resimler de soruşturma dosyasına girdi. Bir de suça sürüklenen çocuğun yargılandığı dava, 16 Kasım 2020’de başladı.

M.A. ve R.A., Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl 16 Ekim’de görülen davanın ilk duruşmasında çocuklar ve tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimallerinin olması nedeniyle tutuklandı ancak 5 Ocak’ta tahliye edildi.

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim